Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Első trimeszterben hüvelyi...

Első trimeszterben hüvelyi fertőzésre mit írhatnak fel?

Figyelt kérdés
9 hetes vagyok, KLION-D hüvelytablettát kaptam, bár rá van írva, hogy terhesség első három hónapjában nem alkalmazható, de az orvos azt mondta, nyugodtan használjam, ezzel a gyógyszergyárak védik csak le magukat, rosszabb, ha elhanyagoljuk. El is kezdtem használni, de valami borzalmasan irritál. Ha volt már valakinek ilyen problémája az első trimeszterben, kíváncsi lennék, mit írtak fel rá, és mit mondtak, nincs-e magzatkárosító hatása.
2008. nov. 17. 14:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos nekem az egész terhességemet végigkísérte a hüvelygomba én canestent és gynopevaryl-t kaptam felváltva, Klion-t csak az utolsó héten írtak fel, de azt már nem volt időm elhasználni, 2 tablettáig jutottam, én pl. nagyon viszkettem tőle.

A kislányom szerencsére egészségesen született, nem kapta el szülés közben (attól féltem, hogy a szülőcsatornában esetleg megfertőződik ő is).

Mihamarabbi gyógyulást, boldog babavárást!

8 hetes kislány anyukája

2008. nov. 17. 14:48
 2/7 anonim ***** válasza:
én candibene hüvelytablettát és krémet kaptam
2008. nov. 17. 14:52
 3/7 anonim ***** válasza:
pimafucin
2008. nov. 17. 15:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Álltalában ilyen ilyen hüvelykupok a Canesten is,előszőr fel erősitik a tüneteket.Azért érezheteted rosszabbnak.A másik esetben pedig lehetsz rá allergiás.Nekem az elsö trimeszterben Canestent irtak fel.
2008. nov. 17. 15:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem is volt az elsö trimeszterbe nekem a nögyógyászom a canestent mondta hogy használhatom!

13 hetes kismama

2008. nov. 17. 15:51
 6/7 anonim ***** válasza:

7-8 hetes terhesen én is használtam valamilyen hüvelykúpot, aminek a nevére nem emlékszem, viszont úgy kikezdte a hüvelyemet, hogy vérezni kezdtem. Majdnem frászt kaptam, azt hittem, hogy épp elmegy a baba...

Aztán kaptam Canestent, attól semmi baj nem volt. Sajnos használtam már párszor, mióta terhes vagyok. Azt mondta a doki, hogy a babának nem lesz semmi baja, mindegy, hogy én hány kezelésen esek át.

Szerintem menj vissza a dokihoz, ha irritál ez a kúp és kérjél másikat! A babádnak nem lesz semmi baja!

Üdv, 37 heteske.

2008. nov. 17. 17:21
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ, úgy tűnik, nem én vagyok az egyetlen, akinek a KLION-D-vel összetűzése volt.. :-)

Tegnap sikerült felhívnom a dokimat este, és azt mondta, próbáljam meg kibírni, lehet, hogy a fertőzés enyhülésével az irritáció is csökkenni fog ( ahogy valamelyik válaszoló is írta ) és lehetőleg ne váltsak, mert ez egy kombinált készítmény és nem csak a gomba ellen hat, hanem egy másik kórokozót is kipusztít ha jelen van.

Ha meg végképp nem bírom, ő is a Canesten combit javasolta, hogy próbáljam meg.

2008. nov. 18. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!