Küldene valaki téli babásnak babakelengye listát?
Ez egy elég jó lista, benne van külön a téli-nyári holmik is. Le töltheted excel-be és kiegészítheted vagy kipipálhatod ami megevan.
Alapcsomag téli babáknak:4-6 db kombidressz
1 db kocsikabát
2 db vékony sapka
1 db vastag sapka
4-6 db rugdalózó
2 db hálózsák
1 db overal
2 pár zokni
5-20 db textilpelenka
1-2 db frottír fürdőlepedő
2 db pelenka anyagú fürdőlepedő
Ez egy Brendonos lista, és csak a legszükségesebb dolgok vannak rajta, az a jó, ha több van.
Ágynemű: 2 db ágynemű garnitúra vagy 1 db ágyneműbetét garnitúra és 2 db huzat
2 db pléd
2-3 db lepedő
Babakozmetikumok: (egyelőre az első 4-et ne vedd meg, mert orvos fogja kiírni)
olaj
fürdető
popsikrém
hintőpor
kiskád
fültisztító
körömolló vagy csipesz
hajkefe
lázmérő
pelenka
Etetéshez: 1 db 250 ml-es, lehetőleg üveg cumisüveg
1 db 125 ml-es cumisüveg teához vagy babavízhez (lehet műanyag)
Ha tápszeres, 6 db cumisüveg kell
2 db játszócumi
2 db frottírelőke
cumimosó kefe
2 db kiskanál
sterilizáló hideg folyadék ( nem feltétlenül kell)
Egyebek:
orrszívó
pelenkatartó vödör
vízhőmérő
1-2 db újszülöttkesztyű
1 db rácsvédő
köldöktapasz
alkohol köldökápoláshoz
fecskendő gyógyszer beadáshoz
neked tejtároló edény, melltartóbetét,bimbóápoló krém, szoptatós melltartó, mellszívó
(ezek se nélkülözhetetlenek)
èn ezeket a kelengye listákat mindig végig olvasom és azt kell mondanom hogy valakinek kell valakinek nem.
Pl én nem veszek mellszívót, se sterilizálót (folyadék nálunk be van tíltva Némtország) se cumisüveg megítöt. 2 újszülött cumisüveget veszek, meg egy újszülött cunmit a biztonság kedvéért. ezeket csak akkor szerzem be ha ott leszek hogy nem tudok szoptatni és kell fejnem vagy kell tápszereznem. media markt meg ilyen üzletekben a párom 2 perc alatt megveszi. elsö sterilizációt forró vízben kifözöm, ha cumisüveges baba lesz akkor veszek extra digitálisat, hogy gyorsan menjen, de addig felesleges. sok ismerösömnek ott ál a polcon használt nélkül.
szeptemberi baba lesz. meg van a hordozó, abba vettünk olyan zsákot ami meleg az alja mint a lábzsák a felsöje mint egy kabát és beleht rendesen kötni vele a gyereket. van babakocsi. bútorok megvannak.
ruhákból is kb 2-3 darabot veszek mert foggalmam sincs mekkora lesz a gyerek. majd akkor veszek ha megszületett. ha kell elküldöm a páromat aki megtud venni 3-4 56-s mßéretet, azt gondolom nem béna hozzá ha sürgösen kell.
babakocsiba kaptunk egy birka bört és lesz bele egy hálózsák szerü télre.
sapit 2-t vettem. a kezére is boxkesztyüt. zoknit nem veszek, felesleges egy újszülötnek, söt a cipö is. max ilyenkor nyáron kell.
mert télen vagy összel, ráadod a rugit ami lábas, abba külön zokni felesleges, csak nyomja a lábát, ha alá öltözteted harisnyát adsz rá. ha kiviszed lábzsákos dolgokat adsz rá, tökre felesleges a kiscipö és zokni az elején.
nyáron más mert meleg van és azért a lábacskájára is kell valami könnyü.
pl ágynemüt vesz mindenki. tök felesleges. drága is.
mi veszünk 2 hiper jó hálózsákot Alvi márka. és ha esetleg ott nem lesz el akkor vettem normál textil takarót de nem túl vastagot. paplan párna ágynemü felesleges az elején.
fejvédöt olyat vettünk ami megy a szobe szinéhez kettöt, lehet mosni öket, ilyen lepedöt is veszek hozzá.
légzés figyelöre nekem van szükségem. és nekünk olyan kuka kell ami nem szivárog a büdi, mert emeletes házban lakom.
veszek fürdetöt, testkrémet, olajat, és popsikrémet. Hippet mert ez kapta a legjobb minösítést itt aztán mjad Dm-t mert azok is a legjobbat kapták.
lázmérönk van, fülbenmérös. kell még kiskád, szeretnék álványost kényelmesen. pelenkázó táskát egy szuper Oilily márkát néztem ki, ami divatos is, és vidám.
kell 10 mosható pelenka még.
aztán ami utközben kell azt egyszerüen akkor beszerezzük. semmi nem fog történni ha születéskor nem lesz meg minden.
Wow kedves Németországban élő elöttem szóló...wow!!!!
Mi októberre vagyunk kiírva és totál zavar vagyok.
Ezért is érdekelt a kérdés. Olyan jó annak aki ennyire tudja, hogy mit akar!
Én a múlthéten egy jótékonysági vásáron vettem először dolgokat a babánknak. Megnéztük a babakocsikat is de azt már normális helyen, mert igazából az üvegből készült cumisüveg mellett ez lesz még új. Mindenünk használt, meg a szoptatós hintafotel is.
Dolgozom, lakást keresünk nagyobbat...totál a káosz. Arra koncentrálok, hogy az mindenképpen meglegyen amit a kórház adott listát a többit beszerezzük ha már megjött a Kicsi.
10:19-es vagyok
èn is elsö babás vagyok, de itt pl a bútorok meg babakocsi szállítási határideje 10-12 hét. vagy is már rég megrendeltük de csak augusztusban jön meg.
sterilizáló két fajta van. egyik ami egy müanyag tál berlerakod a cuccot és vizet és a mikroba kifözi.
a másik meg egy kis vizzforraló szerüség amit bedugsz a konektorba bele teszed a cuccot vizzel és ott kifözi. szóval mindegyik kifözi a cuccokat semmi extra nincs benne.
ha szopis lesz akkor szinte nem is lesz szükséged rá amit néha sterilizálni kell azt megtudod csinálni lábosban is. ha viszont cumisüveges lesz, olyan sok fog naponta kelleni, hogy rengeteg idö elmegy hogy arra vársz hogy felforrjon a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!