Hogy van ez a beágyazódás?
Utolsó: akkor az hogy lehet, hogy én pl pont ma vagyok a 9.ik dpo-n (nem teszteltem, mert túl korainak tartanám) és még pontosan egy hét van hátra a mensimig, tehát pl ha én lennék a kérdező, a mai nap (ami a 9.ik dpo) pozitívat tesztelek, akkor az azt is jelenti, hogy pont egy héttel a nem várt mensi előtt teszteltem :)
(abszolút nem kötözködés, tényleg érdekel, mert nekem sem világos)
Akinek hosszabb a ciklusa (az enyém is inkább 34-35 napos általában) akkor annál hamarabb is kimutathatja a teszt az eredményt?
" A spermiumok, miután bejutottak a nő szervezetébe várják, hogy találkozzanak a petesejttel. Előfordulhat, hogy ez akár 2-3 napig is eltart. Amikor összetalálkoznak, akkor megtörténik a fogantatás. Ezután 7 napig vándorol a megtermékenyített petesejt, és a fogantatástól számított 7-9 nap múlva megkezdődik a beágyazódás, vagyis amikor a megtermékenyített petesejt megtapad a méh falán. Innentől kezdve már lehet HCG hormon a vérben. A beágyazódás 5 napig tart, tehát nagyjából a 12. napon fejeződik be, innentől kezdve rohamosan nő a HCG hormon mennyisége és a 14. napon már kimutatható a vizeletből is, a terhességi teszt által."
Ez alapján akkor nem teljesen világos, hogy hogyan lehet már pozitívat tesztelni 9-10 nappal az ovuláció után, ha egyszer 7+5 nap, vagyis minimum 12 nap mire elkezd a szervezet Hcg-t termelni.
Ez teljesen érthető és világos :)
Viszont nem is erre gondoltam. Attól még, hogy hosszabb a ciklusom, nekem is 14 napot "kell" visszaszámolnom a következő aktuális ciklus kezdőnapjától az ehavi ovulációig. Tehát jövőhét 23-ára nem várom, 9-én volt elvileg az ovuláció, ez pont 2 hét. Annyi, hogy nem a 14.ik napon van az ovu, hanem a 20.ik nap körül általában. Továbbra is áll a kérdésem :)
Köszönöm a válaszokat :)
6-os szerintem azon is múlik kinek milyen a szervezete, mennyire gyorsan termeli a hcg-t vagy nem tudom.
Nekem 34naposak a ciklusaim, 20.napon volt ovulációm (ultrahanggal és hőgörbével követtük) és 9.dpon halvány de egyértelmű pozitív volt a teszt. Én se értem amúgy :D Van már egy fiam, nála is ugyan így volt 4éve. Akkor sem értettem :D De most mondom megkérdezem 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!