Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tisztáznátok velem, hogy...

Tisztáznátok velem, hogy hogyan járok jobban tappénz esetén?

Figyelt kérdés

Tehát kismama vagyok 12 hetes. Minden hónapomban más a fizum sokmindentől függ 220-300 közt mozog ez nettó.

Most ha eljönnék tp.re akkor a 2 hét betegszabi felejtős vagy ezt meglehet beszélni az orvossal, hogy elsőnek ezt hagy használjam ki? Illetve a terhesség miatti tp illetve a sima tp ugyanannyakkor százaleka a fizetésnek?

Mit vesznek alapul majd ennek az utolsó 3 egész hónapom? Tehat ha 1 hónapban vagyok 1 hetet tp.en már az a hónap nem számít az alapszámításba?

Bocsi csak számolgatok, hogy járnék jobban.

Az utolsó három havi fizetésem: július:260 agusztus:226 szemptember:250

A mostani októberim kb 230 körül alakul. Viszont a novemberim valószínű magasabb lesz minden eddiginél.

Most mikor járok a legjobban?

2019. okt. 10. 19:37
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
A tavolléti díj bőben kevesebb mint a fizetésem. Szerintem ez egyertelmű. Aki teheti tpre megy nem távollétire. Az hagyján hogy én nem értek hozzá csak minimálisan de úgylátom itt sokan mások sem. Csak akkor nem értem minek a válasz.
2019. okt. 11. 15:21
 12/22 A kérdező kommentje:
Mindegy bemegyek a tbhez érdeklődni inkább mert itt nemsokra megyek. Azert kössz a nehány hasznos választ!
2019. okt. 11. 15:22
 13/22 anonim ***** válasza:
66%
Ne húzzál már fel, te szerencsétlen. Ha nem a te hibádból nem tudnak olyan munkakört felajánlani, amit terhesen végezhetsz, törvény írja elő, hogy az alapbéred jár. Ez a munkáltató problémája, ha nem tud állandó nappalosra vagy irodára berakni. Ja, persze, ha olyan hülye vagy, hogy elfogadod, amikor a táppenzt ajánlgatják, az már a te problémád. Persze, hogy nem reklámozza a munkáltató a távolléti díjat, hiszen az olyan, mintha dolgoznál, de otthon vagy és fizetést kapsz. De azért okoskodj csak tovább.
2019. okt. 11. 18:39
 14/22 A kérdező kommentje:

Akkor te idióta felcvilágosítalak, hogy az alapbér sokkal kevesebb mint a rendes vegig vitt hónap, mivel nincs benne éjszskai tartalék pótlék ami 80E ft.

Ha az alapbérem brutto 220. Elmeséled nekem hogy kapok több fizetést akkor ennél? Úgy édesem hogy ebből a leadózott összeghez kapok plussz 80at. Szóval de sebaj te azt mondod menjek el tavolletire h kemeny 120-130at kapjak . Haha. A tp meg 150-160. Na ne vicceljél velem . Kár h a beskatujázott átlag réteghez tartozol akinek a fizetése minden hónapban ugyanaz minden egyéb juttatás nélkül. Ha nem így lenne talán felfognád a parányi agyaddal miről beszélek.

2019. okt. 12. 07:53
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Drága szivem, az én bruttóm 600 ezer, ha már személyeskedünk. Csinálj, amit akarsz, sajnos veled nem éri meg vitázni, nincs hozzá agyad. Szia.
2019. okt. 13. 11:32
 16/22 A kérdező kommentje:
Irodista nappalos semire kellő vagy autogyarban dolgozo semmirekellő?
2019. okt. 14. 12:25
 17/22 anonim ***** válasza:
58%

Kérdező. Semmiképp ne menj könnyített munkára, ha a fizud pótlékolt, mert ebben az esetben a csered meg a gyeded fogja bánni.

A tp-t nem fogod tudni kijátszani. Elmész betegszabit ha a dokid hajlandó saját johnon tp-re bennük az a távolléti díjad 70%-a. Utána elmész 9-es tp-re ami egy korábbi időszakban kalkulált bered 60%-a. Azaz nem az elmúlt 3-4 hónapból számoljak hanem korábbról. Sajnos ez van. Ennél jobb ajánlatod nem lesz. Annyi hogy a csed és a gyed az majd az utolsó havi béreidből fog számolódni. A tp-s időszak előttről.(ellátás nem lehet másik ellátás alapja, azaz a tp nem lehet a csed/gyed kiszámítási alapja) Ezért nem érdemes elmenned alapberen dolgozni ami valószínű nem lesz magasabb mint a tp-zed, vagy ha igen nem jelentősen, viszont rontja a csed és gyed összeget, mert az viszont beleszámítana azok alapjaba.

2019. okt. 14. 20:11
 18/22 anonim ***** válasza:
58%

mi a helyzet abban az esetben, ha valaki betegszabin van egy hete mondjuk hétfőtől péntekig, és csak a következő heten tudja a hazi dokinak bemutatni a 9es kodu papirjat? Ebben az esetben is rosszabb lesz a csed gyed? Vagy hogy lehetne ezt kijátszani?"

Sehogy. A számítási időszak adott, ha beleesik rontja az alapot.

2019. okt. 14. 21:17
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó semmiféle táppénz nem számít bele a csed és gyed számításába. Így édes mindegy hogy milyen kodu. A csendet és gyedet csak jövedelemből számítják. Ha kozbeesik tp azt automatikusan atugorjak.
2019. okt. 14. 21:25
 20/22 anonim ***** válasza:
58%
Mivel a 8-as kódú táppénz első 15 napja betegszabadság, és az viszony beleszámít. Nézz csak utána
2019. okt. 15. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!