Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Retardacioval született...

Retardacioval született valakinek babája?

Figyelt kérdés
2019. okt. 10. 15:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia, magzati retardacio miatt 37.heten,insitottak. 2400g-al született a lányom. Most 8 hetes és 4 kg. Eddig semmiben sincs lemaradva.

Mire vagy kíváncsi?

2019. okt. 10. 16:18
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen ilyesmikre, hány hétre született , milyen súllyal , volt e utana valami gond. Esetleg okot mondtak hogy mi lehetett ?
2019. okt. 10. 16:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok

Okra nem igazán tudták, de Szuleskor látszott hogy a koldokzsinor nagyon vékony, illetve előző nap uh-n már a víz is kevesebb volt.

9/10 lett az apgarja, első perctől velem lehetett.

Bízom benne h később sem lesz gond, de reméljük ír még olyan, akinek idősebb a baba.

2019. okt. 10. 16:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
33. héten hellp szindóma miatt született a kisfiam retardációval 1470-grammal.A méhlepény elégtelensége miatt lett kis súlyú.Nincs hála Istennek senni baja, se lemaradása.Azonban amikor először mondta rá az orvos, hogy retardált elbőgtem magam, alig bírtam abba hagyni,pedig tudtam, hogy ez nem az agyára, hanem csak a súlyára vonatkozik.
2019. okt. 10. 16:39
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Megint első vagyok.

Szerintem az is számít h korai-e a retardacio (asszem 20.hettol).

Nekem 32.hetig rendben volt a mérete, bár akkor sem volt óriás, de átlagos. A 36.heti uh-ra viszont kevesebbet nőtt mint kellett volna. Befektettek és kaptam infúziót. Kövi heti uh-ra se nagyon nőtt, így aznap éjszaka indítottak ballonnal és másnap megszuletett természetes úton.

2019. okt. 10. 16:42
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
32. héten 1600 gr volt. Innentől hetente ultrahang+súlybecslés. Gyarapodott, de mindig kevesebbet az elvártnál. Az áramlás és a lepény mindig jó volt. Befektettek 10 napos dyafillin infúzióra, plusz naponta nst. Ezen kívül vérnyomás problémám volt, toxémia gyanúval. Végül terminus túllépés lett 😅 persze bentfekvéssel és szoros megfigyeléssel. 2800gr 10/10 apgar született. Azóta is minden oké. Én is sírtam amikor a 32. heti uh közölték, hogy ez a magzat retardált. (nem tudtam, akkor még hogy mire használják ezt a kifejezést...)
2019. okt. 10. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!