Terhességnél mit jelent hogy x + y hét? Pl.4 + 5 hét? Miért kell plusz jel? Miért nem lehet pl 9 hétnek kiírni?
No para, az első gyereknél én is megkérdeztem.
Mondjuk még most a másodiknál se tartom számon, csak hogy hányadik hét. A napokat számolni kb akkora baromság, mint egy év felett hónapokban számolni a gyerek korát.
Kedves lehurrogó hozzászóló!
Képzeld, egyáltalán nem volt logikus. Édesanyámat és a nagynénémet is megkérdeztem, ők sem tudták. Pedig szültek néhányszor. De remélem neked jobb lett attól, hogy leszóltál. Szép napot!
Többieknek köszönöm az értelmes válaszokat. :)
"A napokat számolni kb akkora baromság, mint egy év felett hónapokban számolni a gyerek korát."
Miért lenne az? Nyilván terminusban marhára mindegy, hogy 38+5 hetesen vagy 39+2 hetesen szül valaki.
De mondjuk koraszülésnél nagyon nem mindegy, hogy 28+0 hét, vagy 28+6. Igen is jelentős változás lehet a kimenetelben. És terminustúllépésnél sem mindegy...
Ezt kb gyakorin használják, én is akkor jöttem rá, amikor valaki rendesen kiírta, hogy 4 hét 5nap.
Nekem mondjuk úgy lenne logikus, hogy 4+5 nap. Mivel az 5 után írják... na mindegy. Nekem a 31 hkm is ki kellett találnom, mert tökre nem értettem, meg az sem, hogy miért releváns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!