Sokat csuklik a magzat, ez nem baj?
Nem :) Megkérdeztem a védőnőt. Iszik a magzatvízből, és ezért van, azt jelenti jó a reflexe :) Az enyém is csuklik, naponta kétszer is akár. Azt olvastam ezzel a tüdejük is erősödik.
29 hetes km.
Nem, de akkor legalább tudod hogy miután kibujik is csuklos lesz :) a fiam rengeteget csinálta bent. 2-3 éves koráig aztán tényleg sokszor csuklott, ráadásul ha egyszer volt egy nap akkor borítékolható volt hogy aznap meg elojon párszor. Ez akkor volt kellemetlen amikor már majdnem aludt és rajott. Akkor kezdődik minden elölről..
Most 4 eves már kevesebbet csuklik de megmaradt nala néha néha visszateroen.
Szerintem még jó jel is hogy csuklik hiszen így készül a kinti életre is. Nekem is nagyon sokat csuklik mondjuk már kezd egyre kevesebbet így a vége felé :)
38 hkm
Ebben a témában több cikket olvastam anno, itt van egy újabb, ugyanazokkal a megállapításokkal: [link] Vagyis nem tisztázott, hogy mitől van, de normális. A 2. és a 3. trimeszterben is megjelenhet, de sokan a 6. hónapban kezdik érezni. Több, akár 5 alkalommal is jelentkezhet egy nap. A 32. hét után ritkulnak a csuklások.
Esetleg megfontolhatod az orvos felkeresését, ha a 32. hét után is napi rendszerességgel csuklik 15 percnél hosszabban, vagy ha naponta legalább háromszor csuklik még a 32. hét után is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!