Volt valakinek 17 hetesen nyitott méhszáj előboltosuló burokkal? Csináltak méhszáj varrást?
Nem tudtak már összevarrni a hüvelybe boltosuló burok miatt. Helyette visszatartó infúziókat adtak (sosem görcsöltem), és fejjel lefelé megdöntött ágyban kellett feküdnöm, még wc-re sem kelhettem fel; katéterem volt, és ágyban 'fürdettek'.
Mindezek ellenére sajnos csak pár napig húztuk, mert a burok nem bírta, és megrepedt. Sajnos elveszítettük a gyermekeinket (ikrek voltak) a 21. héten...
Semmit sem éreztem belőle. Furcsa vizes-nyákos folyásom volt, ez miatt mentem be hétvégén az ügyeletre. Azt hittem csak egy fertőzés, kapok majd rá valamit. Erre közölték, hogy eltűnt a méhnyak, és 2 ujjnyira nyitva vagyok, a burok pedig már a hüvelybe boltosul.
Sem vérzés, sem görcs; sohasem voltak. A fertőzést kizárták leoltással, a fura folyás valószínűleg a nyákdugó volt. Tompa derékfájás volt 1-2 héttel előtte, de egyáltalán nem volt vészes. Azt hittem, a növekvő pocakom miatt van. Semmi sem jelezte előre, hogy ekkora a baj.
Utolsó: következő terhességnél iő előre nézz utána az Arabin pesszáriumnak.
Kérdező: nagyon sajnálom, hogy ez történt veled. Sajnos ilyen helyzetben nincs mit tenni, beavatkozni ilyen stádiumban nem lehet. Sajnos nagyon nagy a valószínűség, hogy ez egy vetélés lesz. És tudom, hogy ez most nagyon durván fog hangzani, de ilyen esetben szerintem jobb egy 18 hetes vetélés, mint egy éppen 24ik hétig kihúzott extrém koraszülés, amiből sok hét PIC után általában halálozás vagy nagyon súlyos károsodás marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!