Érdemes lenne másik nőgyógyászt keresni? Többi lent.
Sziasztok.
8 hetes kismama vagyok.
A gondom az, hogy az orvosom nagyon furán "viselkedik" velem.
7hetesen voltam nála ultrahangon, ahol mondta, hogy nem néz szívhangot, mert tudja, hogy van, mert látja, nyugodjak meg.. De menjek vissza 1 hét múlva.
Tegnap ismét voltam nála.
Lehet régi a gép.. Nem tudom, de az biztos, hogy én a monitoron semmit az ég világon nem láttam😄 kaptam egy fotót, azon csak egy vonalat látok, amivel mért, de tényleg semmi olyat nem látok rajta amit szeretnék.
Mondtam neki, szeretném meghallgatni a szívhangot, az első gyerekemnél már 7 hetesen mutatta.. De azt mondta, ne idegeskedjek, van, mert ő látja a monitoron.
Semmilyen papírt nem kaptam, amin rajta lenne, hogy hanyadik hét, mik a méretek stb.. Csak egy igazolás szerűt, amit a védőnőnek kellett odaadjak, a kiskönyv miatt. Azon annyi szerepel, hogy grav. 8.de az a védőnőnél maradt.
Amikor mondtam, hogy szeretnék valami papírt arról, amit ő bevitt a gépbe, azt mondta,nem szoktak, csak a 12.hét után.
Megnéztem itthon, a lányomnál 7+4naposan itt van a papír, minden információval, illetve a védőnő is szerette volna megnézni. Továbbá, mikor év elején spontán vetélésem volt 7 hetesen, akkor sem volt semmilyen papírom,amivel igazolhattam volna, hogy fenn állt a terhesség. A kórházban kaptam is a fejemre.
Jó ez így? Vagy keressek másik orvost?
Nem parázni szeretnék. Azt nem érzem, hogy gond lenne, csak ismeretlen számomra ez a helyzet.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szép napot ♥️
Nézd, orvosként mondom, hogy ha nem bízol egy orvosban, akkor váltani kell. Tök mindegy, hogy mi az oka ennek, szakmai szempontból indokolt-e vagy sem. A jó orvos-beteg kapcsolat alapja a bizalom, de nincs olyan orvos, aki minden beteg számára megfelel. Na, olyankor kell váltani :) Ahogy az orvosoknak is van ideális páciensük és nehéz esetük. Bizonytalankodni akkor kell az orvosváltásban, ha már 5. alkalommal váltasz orvost - akkor lehet máshol van a hiba.
A te orvosod pl. engem sem feltétlenül nyugtatna meg - pedig nagyon sok helyen nincs ennyire túlféltve és vizsgálva a terhesség, mint itthon. Valakit nem is érdekelne, de téged láthatóan felzaklat. Keress mást.
Köszönöm szépen.
Igazából ragaszkodom hozzá, mert tényleg nagyon odafigyelt az első terhességemnél is, csak most valamiért kicsit fura nekem, hogy most máshogy működik, mint 2 éve. Lehet én parázok rá kicsit, mert 2 vetélésen vagyok túl, és mindent tudni szeretnék, ami most körülöttem /bennem zajlik, csak nem kapok kielégítő válaszokat sem, csak hogy nyugodjak meg.
Mást nem tehetek, mint megvárom a 12.hetet,aztán hátha minden a "régi" lesz.
☺️
Csak a papíros dolog kicsit bekavart, mert kérik is máshol, de nem tudok mit bemutatni😑
Nézd, en a 2.terhességemnél új orvost választottam, mert az első terhesseget kísérő meghalt. Megemlítettem neki a 200ft nagyságú barnázásaimat, legyintett rá, hogy az előfordul sok kismamánál, de bizonytalan voltam. 1 héttel később nagyobb barnázás volt görcsökkel és másikhoz kerültem, mert csak ő volt benn. Sokkal szakszerübben állt hozzám, és egyből komolyan vette. Azóta hozzá járok és a világért sem mennék máshoz, mikor végre találtam valakit aki nem csak elhajt.
Azt mondom, ha bizonytalan vagy a dokiban, válts. Egy pillanatra sem maradnék olyan orvosnál, aki elbizonytalanít.
Én 7+4 voltam az első vizsgálaton. Kaptam képet is, amin igaz, hogy csak egy pici kukacka volt, de ott volt. A szívműködést is mutatta, szépen kinagyította. Elmondta milyen vitamint szedjek, hogyak kell étkezni és hogy mi lesz a következő vizsgálaton. Szerintem így áll hozzá egy igazi orvos.
Ha olyasmit lát, ami szerinte nem ok, azt is meg kellett volna neked mondania. Én váltanék orvost. A legrosszabb, amikor úgy kell belőle információt kihúzni, az embernek a kérdezéstől is elmegy a kedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!