Enikő, Emília, Eliza, Villő vagy Ilona?
Melyik tetszik a legjobban, melyik kevésbé?
A vezetéknév Miskolczy :)
Nekem Ilona a masodik keresztnevem, a 3 het mulva szuletendo kislanyom 2.keresztneve is ez lesz. Nalunk anyai agon az elso szulott lany ezt a nevet orokli.
A Villo abszolut nem tetszik, nekem tul ferfias a hangzasa.
A tobbi nev nem valt ki belolem erzeseket, viselheto nevek, talan az Enikot vakasztanam, ha valasztani kell.
Köszönöm :)
Nálunk régi kedvenc az Ilona, már Kosztolányi verse miatt is. Férjemnek az Ili becézés tetszik, nekem az Icát leszámítva mindegyik, a Lonci is :)
Egyébként az Enikő felé hajlunk még, Enci becézéssel.
Ó az Ilona a kedvenc nevem, annyira gyönyörű, igaz régies, de csodaszép.
Mi is ezt a nevet adtuk volna, de a vezetéknevünk i betűre végződik, nagyon mekegös-makogós, de nektek is.
Ha egybeolvasod a felsorolt neveket a vezetéknévvel, mind i-e, i-e, nem hangzik jól. Így, bár a Villő nekem kicsit se tetszik, és szerintem kár ezzel a névvel elrontani egy szép vezetéknevet, de ezt választanám
Miskolczy Eliza
Nekem ez tetszik a legjobban.
Az Ilona az régiesebb, ezért akár csúfolhatják is a mai világban.
Villő nekem egy kicsit inkább fiús, azt sem adnám a gyermekemnek.
Emília először az Emilió jutott eszembe, ezzel nem lenne bajom, de jobban tetszik az Eliza, személyszerint.
Az Enikő is kicsit régiesebb, de ezt bátrán adnám a kislányomnak.
Terméshetesen ezt ti döntitek el a pároddal, nem pedig mi, ismeretlen emberek. Ez a ti döntésetek, egy életen át rajtatok fog száradni, ha valami oylan nevet adtok a lányotoknak, amit ő sem fog szeretni. Nekem sem olyan nevet adtak, amit nagyon szeretek, mert az iskolában folyton Pirított Alma Répa-nak hívtak, ezért volt olyan időszak, amikor a szüleimet folyton "átkoztam".
Na megyek, mert így is túl hosszúra sikerült a mondanivalóm, úgyhogy szép nyarat, és jó névváladztást nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!