Félidős terhes vagyok, de néha olyan bizonytalan, normális ez?
Tudom, hogy hülyén hangzik, de néha elkap az érzés, hogy mit fogok én ezután csinálni, hogy sosem lehetek egyedül?..
Mielőtt megkapom a leszóló kommenteket, 32 éves vagyok, két évet vártunk a babára, és egyet el is vesztettünk. Én is elítélem hogy így érzek, de nem tehetek róla, néha ennek ellenére eszembe jut.
A férjem mindenben támogat,és én is nagyon szeretem őt, de pl. amikor anyám felhív, vagy a hugom, teljesen hülyén érzem magam, mert akármit mondok a gyerekről, visítva-gügyögve reagálnak (jaaaaaaaaj, de éééééédes, satöbbi) én meg zavarban vagyok inkább, mert erre nem vagyok képes.
Azt se tudom, hogy jó anya leszek-e, tegnap meglátogattunk egy újszülöttet,de az égvilágon semmi érzést nem váltott ki belőlem, csak olyan jó tejszaga volt, az tetszett..
Lesz vajon majd alkalmam arra,hogy kicsit néha egyedül legyek?.. nekem ez fontos,csak így tudok feltöltődni, nem tehetek róla. Az állandó készenlét, amit egy újszülött igényel, nem őrli fel idegileg azt, aki nem az a kifejezett anyatipus?..
én már 30hetes vagyok és engem is foglalkoztatnak ilyenek, ne aggódj! :-)
ez természetes hisz egyben hatalmas felelősség nehezedik majd az emberre a hatalmas boldogság mellett.
azt mondják az ösztön majd jön magától. tehát ne gyötörd magadat. persze szükség lesz a család segítségére hogy összehangoltan azért az anyuka is tudjon pihenni.
gratula :-)
Szia,
Természetes hogy vannak ilyen érzéseid hiszen egy vadonatújdolog előtt állsz ami ismeretlen, egy új élet kezdete. Nem csak a babáé, a tiéd is!
Az egyedülléttel kapcsolatban: én is mindig olyan voltam hogy néha szükségem volt arra hogy senki ne legyen körülöttem, még a párom sem, csak egyedül zenét tudjak hallgatni, vagy csak lepihenni és így egyedül maradni a gondolataimmal. Hát most úgy vagyok vele hogy a baba után, amíg kicsi lesz, amikor alszik akkor lesz időm egy jó főzés mellett kicsit elmélázni magamban, vagy akárha a babávalegyütt lemegyek sétálni kicsit amíg férjem még dolgozik.... amikor meg már kicsit nagyobb akkor rá lehet bízni a babát apukájára, vagy nagyszüleire és a barátnőkkel valami rövidebb progit csinálni. Ne aggódj marad időd majd magadra is, csak okosan kell beosztani és nem szabad bepánikolni attól hogy ott alszik a kis csöppség az ágyikójban :)
A másik dolog: egyáltalán nem jelent semmi rosszat hogy egy másik babánál nem éreztél semmit...majd a sajtodnál. Sokfélék a nők, van aki mindenféle gyerekre gügyög, és van aki csak a sajátjára, ez semmi roszat nem jelent, ugyanúgy jó édesanya leszel, hiszen miért is kéne megérintenie feltétlenül anyai érzésnek egy idegen kisbaba láttán? Majd ha a sajátodat fogod egészen más lesz meglátod :)
Jó babaváráts ls ne aggódj ilyen dolgokon, meglátod ha megszületik a picid teljesen természetesenk fogod érezni hogy ott van és nem fogsz ilyenekn gondolkodni!
37 hetes kismama
nyugi, még azt is felőrli aki kifejezett Anyatípus. :)
Próbáld magad felvértezni a szülés utáni hónapokra, mert tiszta lelkiismerettel kijelenthetem, hogy az életed fenekestül fog felfordulni, amikor majd órákig sír a babád és fogalmad sincs miért, amikor majd egész éjjel nem hagy aludni, és mondjuk úgy 2 héten keresztül, akkor el fogsz jutni odáig, hogy megkérdezed magadtól: Biztos hogy ezt akartam? Most már tényleg vége az életemnek?
Pár hónap múlva, amikor a sírós kis csomagból egy tündérke fog kialakulni, akkor meg is adod magadnak a választ: mindennél jobban megérte gyereket vállalni és minden fáradtságot megér egy mosolya, vagy nevetése a kis pöttömnek.
Egyelek meg!:)
Nyugodj meg ezek a gondolatok a hormonok hatásai.
Én nagyon szeretek aludni este. Eleinte, amikor a kis manóhoz éjjel 3szor is fel kellett kelni, mondtam az uramnak, hogy ez egy hatalmas nagy kiszúrás velem, utálok felkelni, én aludni akarok!!!! Na, ez ment 2 napig, aztán rájöttem, hogy mégis-csak az anyja vagyok, nekem kell felkelni hozzá, különben se én-se a baba nem tud aludni :) ÉS megszoktam.
Az egyedüllét kapcsán pedig annyit lehetsz egyedül, amennyi szükséges a feltöltődésedhez, de ehhez szervezés kell. (pl. nagymama)Persze ez már egy új élet lesz, annyira nem tudsz kimozdulni, de azért meg lehet oldani 1-2 kiruccanást:)
Ja, és a baba tma!
Én se szerettem más kisbabákat nézegetni, mert sose éreztem azt, hogy hú, nekem kell egy "ilyen"
De amikor szülés után rámtették a kis testét és belenéztem a kis szemébe , ő meg engem nézegetett, tudtam hogy ez a kapocs összeköt minket, és én az édesanyja vagyok:))Akkor -és az utána lévő napokban- kezdett megérni bennem, de vagy kellett 1 hónap mire ténylegesen "felfogtam":) Olyan varázslatos érzés volt, majd Te is fogod érezni :) Jó babázást!!:)
Én is félidős vagyok a 2. gyerkőccel. 31 évesen szültem a kislányom, azért vártunk sokáig a babával, mert annyira imádtam az életem, a szabadságom.
Az első 3 hónap nagyon kemény volt... Hasfájás, nemalvás (én is szeretek aludni, lustizni, pokol volt 2-3 órákat aludni csak egyben), csak karban csendben levés, különben ordítás. Nagyon megviselték az idegeimet. Utána már mosolygott a kis drágám, nyugis baba lett, aztán költözés kertes házba, szóval ezután már mással is tudtam foglalkozni.
Nagyon kellett, hogy néha elszabaduljak egy-két órára nézelődni, vásárolni, csajokkal találkozni. Most már 20 hós a kislányom és kiegyensúlyozott, édes gyerek. Te is belejössz majd, és ahogy egyre önállóbb a gyerek, többet fogsz kikapcsolódni. Nekem a régi védőnő mondta, hogy egy héten egy nap legyen csak anyáé. Ez persze nem megvalósítható nálunk, pl. kettesben nemigen mentünk még el sehová a férjemmel, pedig már nagyon igényelném.
Most félek én, hogy a 2. gyerek ezt a kis szabadságomat is elveszi, de olyan gyorsan repül az idő, és remélem hamar jól ellesz a kicsi a nagytesóval.
Nagyon köszönöm a a válaszokat :)
Semmi egetverő csajos progit nem terveznék, ami engem feltölt, az egy helyszínelők epizód, egy kis decoupage, egy óra a turkálóban, vagy mondjuk fürdőszobatakarítás rádió ordíttatásával és hangos óbégatással (énekelek) egybekötve.
Jó, hogy ilyeneket írtatok, merítettem belőle egy kis erőt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!