Mit vettetek figyelembe, amikor meg kellett fontolnotok, hogy megtartsátok vagy elvetessétek a terhességet? Minél több szempont érdekelne!
Jól fizető munkám van, van már két gyerekem. Viszont egyedül nevelném. A párom ugyan korábban még akarta, nem becsúszott, de amint tényleg pozitív lett a teszt beparázott és abortuszt akar. Hát, már nem a párom...
34 vagyok, és 35 felett már nem akartam szülni sosem. Szóval, úgy érzem, ez az utolsó esélyem.
Szerintem az abortusz bűn, sosem gondoltam, hogy esetleg felvetődik benne a kérdés, viszont kétségeim vannak, hogy mennyire van jogom olyan férfinak szülni, aki nem akarja.
Hálás lennék, ha nem negatívan, hanem konstruktívan állnátok a kérdéshez.
Köszönöm.
Nem azt kérdeztem, hogy megtartsam vagy sem. :)
Az érdekel, hogy ki mit vett figyelembe. Pro-kontra listát! :) Nekem eddig ezek jutottak eszembe, amit leírtam.
Mellette a megfelelő anyagi helyzetem, a korom, hogy utolsó esély és a fogantatás körülményei, valamint hogy 100%-ban abortusz ellenes vagyok.
Ellene: 1) az apja lefarcolt, és valahol bűntudatom van, hogy nem veszem figyelembe az ő véleményét. 2) 3 gyerekkel nem olyan könnyű egyedül. Persze, ha kettővel ment, miért ne menne hárommal. :) 3) Kiesek a munkából pár hónapra, de megbecsülnek, szóval nem hiszem, hogy ez gond lenne.
Minden negatív "hangszín" nélkül az a véleményem, hogy egy felnőtt, két gyermekes apa tudja jól, ez nem olyasmi, amiben utólag meggondolhatja magát. A felnőtt attól felnőtt, hogy maga vállalja a cselekedetei következményét.
Neki is volt beleszólása. A fogantatáskor. Emiatt a férfi miatt véletlen sem jutna eszembe elvetetni a gyermeket.
Ha egy ilyen felelőtlen, meggondolatlan férfinak a jogait kell most is nézne, mennyivel inkább kell egy babának az élethez való jogát, aki nem tehet róla, hogy az apja felőtt vén marha létére se tud időben gondolkodni?
"egy gyereket KET embernek kell akarni, es nem csak a fogantatasnal" => Akkor hadd szórják csak nyakra-főre a kedves "férfiak" a magvaikat, aztán nyugodtan gondolják meg magukat, erre van az abortusz, mint fogamzásgátló módszer...
Nem akarsz összehaverkodni Toleránspont barátunkkal?....
Plusz egy mellette: 3 gyerekkel bizony érezhetően nő az állami támogatás. Csp, adókedvezmény, és egyebek. Anyagilag kb. ott leszel, mint most.
Párkeresés szempontjából meg mindegy, hogy két vagy három gyerek.
Az, hogy az apa meggondolta magát, megtörténhetett volna félidős terhesen, vagy fél éves baba mellett. Ő ugyanúgy lelép és maximum gyt-t fizet. Csak neked akkor már döntési lehetőséged sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!