Érdekelne hogy mostanság, hogy működik pontosan egy terhesség megszakítás. Igazaból hallottam mindenfélét hogy már nem is altatnak stb. ez igaz?
Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél kérdező, de sajnos tisztán látod a helyzetedet. Könnyű mondani, hogy magadnak szülsz és nem kell a család segítsége, ha az ember idősebb, tanultabb, stabil anyagi háttérrel és biztos kapcsolattal rendelkezik. Olyan egyszerűnek állítják itt be a pénzkeresést és a gyereknevelést. Ha tényleg ilyen egyszerű lenne, mindenki otthon lógatná a lábát a budai villájában, és nem lennének abortuszok meg kidobott csecsemők.
Ennyi idősen egyedülálló anyukának lenni, ráadásul a beteg szülődről is gondoskodni minden segítség nélkül napi 48 órát igényelne. Ha a barátodat tényleg csak a szex érdekli, lehetséges, hogy egyedül maradsz. Persze lehet arra hivatkozni, hogy majd csak lesz valahogy. Sajnos az ilyen anyák gyerekei gyakran kerülnek intézetbe, mivel a létminimumot sem tudják biztosítani otthon. Ha mégis, akkor folyamatosan dolgoznak, alig látják a gyereket, stresszelnek, hogy miből fogják kifizetni a jövő havi lakbért, hogy egy férfinak sem kellenek, hogy a gyerek megint beteg, stb.
Valóban meggondolhatod magad a műtőasztalon is, de sajnos ez elég ritka, mivel az emberek nem szórakozásból járnak abortuszra.
Egyedül neveltem a legnagyobb fiamat, amikor édesanyám lábát amputálták, elláttam őt is és a fiamat. Azóta is segítem mindenben. Férjhez mentem, megtaláltam az igazit. Két gyermekünk is lett azóta, első meglepi volt, második tervezett. Nálunk is voltak nagy viták az elején, hiszen neked mint anyának is, neki mint apának is bele kell rázódnia.
Arról nem is beszélve hogy bizony vannak szövődményei az ab.nak. Tíz évet éltem le úgy hogy nem jött össze. Kivizsgálások stb. És nem jött. Aztán megtörtént a csoda, és terhes lettem. Ikreim lettek volna, de ugyebár az ab. után igenis van hegesedés pl ugyhogy elvesztettem az egyik gyöngyszememet.
Nem elvből vagyok ab ellenes, hanem tapasztalatból.
És nem egy kismama szállt már le műtőben az asztalröl hogy erre ő képtelen.
De rádumálnátok valakit a saját élete feláldozására...
Kérdező, az első válaszadó pontosan leírta a dolgot. A hazai protokoll az altatásban végzett vákuum-aspirációt javasolja első választandó módszernek a kora-terhesség megszakítására. Nem szült nőknél gyakorlat a méhszáj előtágítása vagy duzzadó növényi rosttal ("laminária"), vagy gyógyszeresen prosztaglandin-tartalmú anyagnak a méhszájba juttatásával.
Ja igen utolsó, erre aztán lehet alapozni, hogy te "Azt hallottad". Azt még se így van..? Nem ez az egyetlen gondja, a barátja tojik rá, kezd megromlani a kapcsolatuk, jó eséllyel szakítanak rövid időn belül, a kérdező meg majd biztos 19 évesen fel tudná nevelni szerencsétlent, úgy hogy nincs is hol laknia, hisz jelenleg a barátjánál lakik, de ha szétmennek, már az sem lesz!
Gondolkozz már, mielőtt másnak szándékosan a legrosszabbat akarod!
Szia
Itt csak ígéretekre számithatsz, segitségre viszont nem vagy nem sokra.
Könnyebb rádumálni valakire,hogy tartsa meg a babát,de ha tényleg nehéz lenne a helyzet,sőt ha együtt sem maradsz a pároddal, akkor még nehezebb lenne.
Át kell gondolni és mérlegelni,nem idegenekre hallgatni,akik csak azért is győzködnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!