Ti megtartanátok?
Sziasztok! Kb. 7-8 hetes vagyok a 4. babával. 3 gyereket szerettünk volna, nem terveztük a 4. babát. Gyógyszer mellett fogant meg. Annyira tanácstalan vagyok. Nem tudom megtartsam e. Nincs szívem elvetetni hisz ugyan úgy a gyerekem, mint a többi 3. De több dologtól is félek. Nem vagyunk a leggazdagabbak és biztos sokan megszólnának, h minek vállaltunk negyediket is. Ráadásul a szülész orvosom rá is akart beszélni az elköttetésre a 3. után, mert, h bőven elég szerinte 3 gyerek. Most mit fog szólni, ha megint megyek, h újra terhes vagyok. Le fog nézni. Az ismerősök is le fognak nézni...már a 3. után is úgy néztek rám, mintha a 20. -at szültem volna. Ha meg elmondom, h nem tervezett volt tök szerencsétlennek néz majd mindenki. Ti mit tennétek???
Egy elkeseredett és tanácstalan 3 Gyermekes anyuka
Ha tényleg egyedül az szól ellene, hogy mások mit szólnak, akkor tartsd meg mindenképp, főleg, hogy a leírásod alapján te magad is jobban szeretnéd megtartani.
Írtad, hogy nem éltek túl jól, de igazából neked és a párodnak kell megbeszélnetek, hogy tudtok-e annyit félretenni, hogy a negyedik gyerkőccel együtt kijöjjetek, ill. ha van valami testi/lelki egészségügyi kockázata, azt számba venni, és ezeket figyelembe véve dönteni. A szomszédok, ismerősök véleménye ez ügyben az égvilágon semmit nem szabadna, hogy számítson. Az orvos szava is csak akkor, ha valami konkrét kockázatról van szó. Az, hogy szerinte hány gyerek elég vagy sok, a te szempontodból nem releváns.
Nem az a lényeg, hogy ki fog lenézni, de ezek szerint te magad is tisztában vagy vele, hogy felelőtlenség ennyi gyerek, ha nehéz eltartani. Nem értem, miért nem választottad az elköttetést?
Én sosem értettem, hogy az "éppen csak el tudom tartani a gyerekeimet" miért opció valakinek, aki állítólag szereti a gyerekeit.... A legszomorúbb, hogy tisztában vagy a helyzettel, tehettél volna ellene, mégsem tettél.
Én ilyen helyzetben elvetetném, de nem mondom, hogy ez az örökérvényű jó megoldás. Viszont ezek után komolyan gondold meg az elköttetést!
Megtartanám. Ugyanúgy gyermeked ő mint a többiek, csak ő a legkisebb.
Nekünk 3 van, nem tervezünk negyediket, de ha becsúszna, fel sem merülne, hogy ne vállalnánk. Az ő élete is ugyanúgy értékes.
Az orvost meg váltsd le. Ja egy hasonló sztori: amikor a harmadikat vártam, a munkahelyemen az egyik kolléganőm megkérdezte szó szerint így: " És akkor ti katolikusok úgy vagytok ezzel, hogy ahogy esiķ, úgy puffan? Szültok egymás után?" Majd kifejtette, hogy neki egy gyereke van, de ő semmi pénzért nem feküdne fel még egyszer a szülőágyra. Nyilván nem esett jól, de róla állított ki nagyon komoly szegénységi bizonyítványt nem rólam. Elrettentő példának-tudniillik hogy mekkora parasztok vannak- meg kiváló a sztori! :-))
Hajrá! Ha meg van lakáshiteletek, elengednek belőle egy millát! Nyilván a gyerek többe fog kerülni, míg önállósodik, de azért ez sem rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!