Terhességmegszakítás előtt tágítás gyógyszerrel? Azt olvastam, hogy nem csak pálcikával végezhető.
Ennek fájdalmas a felhelyezése? Akinek van tapasztalata,leírná ezzel kapcsolatban? Erre a gyógyszerre ad az orvos receptet és ki kell váltani?
Hogyan működik ez?
Nekem èppen múlt hèt szerdán volt ilyenben rèszem sajnos.
Nem vèszes a pálca felhelyezèse. Ki lehet bírni. Nem fájdalmas csak kellemetlen.
Persze,nem is úgy értettem,hogy magamnak elvégezni,csak hogy ezt a kórházban adják-e,vagy orvos által írt vényre.
Köszi a válaszokat.
Van itt minden a válaszok között... Először is tegyünk különbséget a gyógyszeres terhességmegszakítás és a gyógyszeres tágítás között. Előbbi (a gyógyszeres terhességmegszakítás) Magyarországon nem engedélyezett, de a kérdésed, ha jól értem, nem is erre vonatkozott. A műtéttel végzett terhességmegszakítást megelőzően - a még nem szült nőknél - méhszájtágítást végeznek. Ennek több fajtája is van, az egyik a válaszok között emlegetett laminária ("pálcika"). Ezt felhelyezik, a nedvességet magába szívja és fokozatosan tágít. A másik lehetőség, amire az én értelmezésem szerint a kérdésed vonatkozik, a gyógyszeres tágítás. Ebben az esetben ugyanúgy a hüvelyeden keresztül a méhszájadhoz helyeznek fel valamit, csak nem "pálcikát", hanem egy tablettát/gyógyszert. Ezt nem írják fel előre, nem neked kell kiváltani és pár órával a műtét előtt (esetleg előző este) helyezik fel, egyáltalán nem fájdalmas a felhelyezés, viszont menstruációs fájdalom szerű görcsöket és vérzést okoz. Azt, hogy esetedben melyiket alkalmazzák, nem te döntöd el, kórháza válogatja, hogy hol melyik módszer használatos. Mindegyik tágítási módszer után műtéttel (általában altatásban, ritkán helyi érzéstelenítéssel) végzik magát a terhességmegszakítást.
Amennyiben kérdésed van vagy olyan kórházat keresel, ahol a gyógyszeres tágítást alkalmazzák, írj bátran, ha tudok, segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!