Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Terhességmegszakítás előtt...

Terhességmegszakítás előtt tágítás gyógyszerrel? Azt olvastam, hogy nem csak pálcikával végezhető.

Figyelt kérdés

Ennek fájdalmas a felhelyezése? Akinek van tapasztalata,leírná ezzel kapcsolatban? Erre a gyógyszerre ad az orvos receptet és ki kell váltani?

Hogyan működik ez?

2018. febr. 28. 19:07
 1/9 anonim ***** válasza:
51%
A "pálcika" jelenti a gyógyszeres tágítást. Felteszik, helyileg hat, tágulsz tőle.
2018. febr. 28. 19:22
 2/9 anonim ***** válasza:
37%

Nekem èppen múlt hèt szerdán volt ilyenben rèszem sajnos.

Nem vèszes a pálca felhelyezèse. Ki lehet bírni. Nem fájdalmas csak kellemetlen.

2018. febr. 28. 19:22
 3/9 A kérdező kommentje:
Akkor nem jól tudtam,arról olvastam,hogy korai terhesség esetén nem feltétlen kell lamináriát alkalmazni,meg lehet oldani tablettával.
2018. febr. 28. 19:26
 4/9 anonim ***** válasza:
40%
Igen, 6. terhességi hétig, és külföldön. Magyarországon a szívhang megléte nélkül nem végeznek abortuszt, aminek a megjelenése kb 7. hétre tehető.
2018. febr. 28. 19:36
 5/9 anonim ***** válasza:
48%
Nekem is múlt hét szerdán volt. A pálcika nem vészes, mostanában lamináriával végzik a műveletet. Inkább már csak kellemetlen. Ez a laminária kb. félbetört ropi nagyságú mini tampon szerű pálcika, ami teleszívja magát és így vastagszik, tehát kíméletesen tágít.
2018. febr. 28. 19:44
 6/9 anonim ***** válasza:
63%
Szerencsére soha nem volt benne részem, de én úgy tudom hogy abortusz előtti este felteszik a gyógyszert, amitől kitágulsz. Receptre nem lehet kapni, ezt kórházban adják. Magyarországon nem lehet gyógyszerrel magadnak "elvégezni" az abortuszt. Hogy kinek hogy fáj, szerintem egyénfüggő. Van akinek kellemetlen, más a festéket lekaparja a falról, van aki megsem érzi.
2018. febr. 28. 20:15
 7/9 A kérdező kommentje:

Persze,nem is úgy értettem,hogy magamnak elvégezni,csak hogy ezt a kórházban adják-e,vagy orvos által írt vényre.

Köszi a válaszokat.

2018. febr. 28. 20:18
 8/9 anonim ***** válasza:
95%
Nekem missed ab-om volt es gyogyszeresen tagitottak, hat nem egy leanyalom. Borzasztoan fajt es gorcsoltem szunet nelkul.
2018. márc. 1. 08:19
 9/9 anonim ***** válasza:
81%

Van itt minden a válaszok között... Először is tegyünk különbséget a gyógyszeres terhességmegszakítás és a gyógyszeres tágítás között. Előbbi (a gyógyszeres terhességmegszakítás) Magyarországon nem engedélyezett, de a kérdésed, ha jól értem, nem is erre vonatkozott. A műtéttel végzett terhességmegszakítást megelőzően - a még nem szült nőknél - méhszájtágítást végeznek. Ennek több fajtája is van, az egyik a válaszok között emlegetett laminária ("pálcika"). Ezt felhelyezik, a nedvességet magába szívja és fokozatosan tágít. A másik lehetőség, amire az én értelmezésem szerint a kérdésed vonatkozik, a gyógyszeres tágítás. Ebben az esetben ugyanúgy a hüvelyeden keresztül a méhszájadhoz helyeznek fel valamit, csak nem "pálcikát", hanem egy tablettát/gyógyszert. Ezt nem írják fel előre, nem neked kell kiváltani és pár órával a műtét előtt (esetleg előző este) helyezik fel, egyáltalán nem fájdalmas a felhelyezés, viszont menstruációs fájdalom szerű görcsöket és vérzést okoz. Azt, hogy esetedben melyiket alkalmazzák, nem te döntöd el, kórháza válogatja, hogy hol melyik módszer használatos. Mindegyik tágítási módszer után műtéttel (általában altatásban, ritkán helyi érzéstelenítéssel) végzik magát a terhességmegszakítást.

Amennyiben kérdésed van vagy olyan kórházat keresel, ahol a gyógyszeres tágítást alkalmazzák, írj bátran, ha tudok, segítek.

2018. márc. 1. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!