Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Jelenleg mennyibe kerül az...

Jelenleg mennyibe kerül az abortusz?

Figyelt kérdés
Korábban voltam már terhes, de sosem maradt meg. Az orvosom szerint nincs testi oka. Tudta a párom, hogy mindennél jobban szeretnék babát, így újra próbálkoztunk, és össze is jött, de azt látom, hogy nem örül neki. Ha nem marad meg, jóideig nem is akar próbálkorni. Beszéltünk erről és azt hiszem azért ment bele az újabb próbálkozásba, hogy ne hallgassa tovább tőlem a gyerek témát. Ő tovább várna vele, de én sem leszek fiatalabb. Az abortusz hallatára inkább megnyugvást látok rajta. Úgy érzem hatalmasat hibáztam, és ha ebben a helyzetben megtartanám a magzatot, nem tudnám megteremteni azt a nyugodt, szerető környezetet, amit megérdemel. Teljesen félreismertem a párom, nem tudom valaha készen fog e állni az apaságra. Elbuktam, mint nő, az anyaságról már csak nem is szólva. Haragszom a páromra, de leginkább magamra. Nem hiszem, hogy bárkivel végig akarnám ezt csinálni mégegyszer. Ott tartok, hogy gyerekek közelébe sem akarok menni.

2018. jan. 26. 17:08
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem össze vagy csak zavarodva, ahogy ő is. Nyugodj le. Szerintem azért vagy ilyen, mert félsz. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a sablonos szövegeket is csak beképzeled, és ha kicsit lenyugszol és kicsit egyensúlyba kerülsz, akkor teljesen máshogy fogod látni a dolgokat. Hidd el, nagy hiba lenne eldobni ezt a babát, csak azért mert nem olyanok most az érzelmeid, hogy elképzelted.
2018. jan. 26. 19:34
 12/44 anonim ***** válasza:
54%
Mikor derült ki, hogy várandós vagy? nem lehet, hogy csak a hormonok dúlták fel az érzelmeidet? ez a baba ajándék, magad írod, hogy szeretnél gyereket, de többet is elveszítettél. Biztosan meg akarod fosztani magad az anyaságtól csak azért, mert most a pároddal felkaptátok a vizet? Higgadjatok le és gondoljátok át még egyszer.
2018. jan. 26. 20:13
 13/44 anonim ***** válasza:
55%
Ha elveteted ezt a gyereket, egyutt maradsz ezzel a trogerrel?
2018. jan. 26. 20:59
 14/44 anonim ***** válasza:
55%

A kérdésre válaszolva:

Majdnem 40 ezer forint. Ha jól emlékszem 37879 forint.

Nem a kérdésre válasz, de szerintem gondoljátok át még egyszer. Lehet, hogy soha többet nem lesz lehetőséged a gyermekvállalásra. És ha eddig minden vágyad ez volt...

2018. jan. 26. 22:24
 15/44 anonim ***** válasza:
44%
" csak mert egy pici nehézséggel járna." - " Hát ja, az, hogy a másik fél nem akar gyereket, az "pici nehézség"... noooormális?
2018. jan. 27. 09:23
 16/44 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem csak nagyon el vagy keseredve. Azt csak te tudhatod, hogy egyedül bevállalnál-e egy babát, de gondold ezt végig nagyon. Most dacoskodsz, mert csalódtál a párodban, de ha ennyire megviseltek a vetélések szerintem az abortusz sokszorosan meg fog. Ezt úgy mondom, hogy én nem tartom gyilkosságnak, meg stb..., sőt, én az érzelmi stabilitás hiányát is el tudnám fogadni. Fogalmam sincs, mi zajlik vajon köztetek, de mielőtt bárhogy döntesz tisztázzátok! Biztos vagyok benne, hogy őt is megviselte ez az egész. Nem kizárt, hogy elment a kedve. Nehéz ez, mert ha elveteted, kizárt dolognak tartom, hogy nem fogod őt okolni, biztosan vége a kapcsolatnak. A kérdés itt az, van-e keresnivalód mellette. Ha nincs, és egyedül felnevelve nem akarsz ettől az embertől gyereket, és erről őszintén meg vagy győződve, csak akkor vetesd el. De ha bármi esély van, hogy szeretitek egymást, csak a nehézségek miatt romlott a kapcsolatototok, akkor valahogy oldjátok meg! Ne dacoskodjatok! Ne arra koncentrálj, hogy hogyan kellene most reagálnia a párodnak, hanem arra, hogy mit tehettek azért, hogy ez változzon.

Kívánom, hogy a lehető legjobban jöjj ki a dologbó!

2018. jan. 27. 10:28
 17/44 anonim ***** válasza:
29%

"Én örültem volna neki, de ez... Ennél még az örökbeadás is jobb. Nem tudom hogy tudnám e szeretni a picit úgy, hogy őt látom benne."

Nézd, én nem vagyok abortuszellenes, de most jó nagy baromságra készülsz. TE akarod a gyereket? Ha elveteted, akkor sanszos hogy soha nem esz. Én a pasastól válnék meg inkább mint a gyerektől akit akarok.

2018. jan. 27. 11:16
 18/44 anonim ***** válasza:
70%
16-os vagyok: Nem tudom ott hibáztam-e, hogy nem hordtam el minden szemétnek a kérdezőt, mert megfordul a fejében az abortusz, vagy ott hogy nem győzködöm minduntalan, hogy tartsa meg a gyereket, esetleg abban, hogy nem bíztatom egyből abortuszra, ha az apa nem akarja, de nem értem a lepontozás okát. Itt csak fekete vagy fehér vélemény lehet? Vagy egy segítséget kérő embernek csak a hibáit szabad felróni? Komoly morális meg etikai bajok vannak itt a fejekben, de nem értem milyen perverzió hajt titeket, higy anonim módon taposgáljatok más lelkében! Csupa nyomorult....
2018. jan. 27. 13:06
 19/44 anonim ***** válasza:
0%
15ös, akkor nem kéne gyereket csinálni, ha egyik férj nem akarja...előtte megbeszélni és nem abra rohangálni. De szerinted az ab a normális és az a nem normális aki előre gondolkodik?
2018. jan. 27. 13:07
 20/44 anonim ***** válasza:
33%

Nem vagyok ab ellenes, de az ilyen elkeserít.

Egy ember élete nem játék, és főleg nem lehet egy játszma része két "felnőtt" ember kapcsolatában. Most akarom, mindennel jobban, most nem, mert az apja sablonos mondatokat mond...

Sokan megijednek, akik teherbe esnek a tervezett babával is, mert egy dolog álmodozni valamiről, másik dolog, amikor ez megvalósul, és tényleg sikerül. Mert megváltozik az ember élete, és ez ijesztő tud lenni.

Nyugodj meg, és várj egy kicsit. Nehogy egy hónap múlva arról tegyél fel kérdést, hogyan lehet túlélni, hogy abortuszra mentél és megbántad.

2018. jan. 27. 13:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!