Mekkora az esélye, hogy abortusz után nem lehet többé gyermekem?
Hát azért az ötven százalékos esély elég kemény lenne.
Amúgy nem vagyok terhes, de ha az elkövetkezendő 2-3 évben az lennék, nem tartanám meg.
Viszont később szeretnék még egyet.
Persze, tudom utolsó!
Csak száz százalékos védekezés nincs.
És amúgy is bonyolult kombinálni, ha nem lehet se hormon, se spirál, se latex.
Elköttetném magam, de sem a korom, sem pedig a "letermelt utódok száma" nem stimmel.
Szóval maradt a latexmentes óvszer, kombinálva a naptár módszerrel.
Két okból nem.
Volt már trombózisom, ráadásul három terhesség jött össze hormonális fogamzásgátló közben.
Ebből egy vetéléssel végződött körülbelül 16 hetes terhesen (az orvosi vetkőzőben fedeztem fel a magzatot a betétemben, mert a szüleim bevittek a fájdalmaim miatt)
A második egy immáron öt éves kislány.
A harmadik egy 8 hetes magzat volt, mikor az első gyerekem pár hónapos volt. Őt orvosi javaslatra elvetettem.
Az első gyerek után mániákusan szedtem a gyógyszert.
Volt eü naplóm is, amibe minden nap leírtam milyen volt a székletem (általában szorulás).
Az abortuszom után jártam vérvételre, ahol kiderült, hogy a szervezetem nem jól fogadja a mesterséges hormont. Ekkor jött össze egy finom kis trombózis a bal vádlimban.
Szóval inkább nem kísérletezem, főleg nem az egészségemen.
Nyilván nem csak attól.
Állómunkát végeztem, viszeresek a lábaim, emellett örökletes véralvadási mutációm van. (Most nem jut eszembe a neve, de tudom, hogy elég gyakori, asszem Magyarországon 6-7%).
A fogamzásgátló is kivette a részét az orvosom szerint. A kórházban az első kérdésük volt, hogy szedek-e.
Nálam tiltólistás, sok egyébbel együtt.
Nincs az a frenetikus szex, amiért még egyszer átélném azt a fájdalmat.
Meg, ha nem használ, minek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!