Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit tennétek ha a terhesség...

Mit tennétek ha a terhesség során kiderülne hogy a baba down-kóros?

Figyelt kérdés
A vizsgálatok, genetikus azt mutatja hogy az.A barátnőmmel történt, első gyerek. Te mit tennél? Ismersz ilyen gyereket? Mennyire fejleszthetők?
2015. aug. 5. 14:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
72%
nálunk is felmerült anno mikor a kisfiamat vártam, mi megbeszéltük a férjemmel, hogy bármennyire is nehéz, nem tartanánk meg, ha beteg lenne, egészséges gyereknek is nehéz a mai világban, nemhogy egy betegnek, borzasztóan megviselt volna mindkettőnket, de most is így döntenénk, távoli rokonságban van egy down-kóros lány, már azt hiszem 16 éves, soha nem fog tudni gondoskodni magáról, nem beszél, fejlesztő iskolába járt, de nem tudom, hogy az javított-e a helyzeten valamit
2015. aug. 5. 14:58
 12/24 anonim ***** válasza:
67%
nem tartanám meg. rámenne a családom, nem lehetne következő gyerek (mert így is bőven elég volna róla gondoskodni), stb. Aztán elszámolnék vele a jó Isten előtt.
2015. aug. 5. 15:15
 13/24 anonim ***** válasza:
56%

Nem tartanám meg.

Sokszor nem értem az olyan szülőket, akik képesek feláldozni a saját, a férjük, az esetleg már meglévő gyerek életét egy még meg nem született gyermekért. MIÉRT?

De lássunk csak néhány gyakorlati problémát:

- ki marad a beteggel otthon akár sok-sok hosszú évig?

- ki áldozza fel a karrierjét, munkáját, életét egy még meg nem született beteg gyermekért?

- ki fogja megkeresni azt a nem kevés pénzt, melyet egy beteg gyermek és az őt gondozót eltartja?

- mi fog történni a beteg gyermekkel, ha az őt gondozó meghal, vagy éppen gondozásra szorul?

2015. aug. 5. 15:19
 14/24 anonim ***** válasza:
Nem! Mar eleg egy fogyatekos a csaladban, nem, hogy meg szuljek en is.
2015. aug. 5. 15:55
 15/24 anonim ***** válasza:
72%

Nem tartanàm meg. Anyagilag sem bìrnànk: valamelyikünk kiesne a munkàból, vagy fizethetnénk gondozót, otthont. Mellette gyógyszerek, kezelések. És a nagyobb, egészséges gyerekkel mi lesz? Ki gondoznà a beteget, ha velünk történne valami? Pszichésen sem érzem magam elég erősnek egy beteg gyerek mellé.

De ez a logikus döntés lenne. Az anyai szìv nyilvàn màst mond ilyenkor, sajnos viszont rangsorolni, mérlegelni kell.

2015. aug. 5. 16:46
 16/24 anonim ***** válasza:
56%
Nálunk is felmerült,rossz lett a tarkó redő szűrésünk..zokogtunk... őrjöngtem...de nem maradt volna meg.nem lennék képes beteg gyereket ápolni.Van aki erős..én tudom magamról,hogy nagyon is labilis vagyok lelkileg.. Aztán csináltak egy átfogóbb genetikai vizsgálatot,és kiderült még sem beteg. Így vállaltuk,és hatalmas boldogság volt az Ő érkezése. Nem... nem tudnék beteg babát vállalni,bár hogy is fájna. A többiek leírták előttem. A gyerek is szenvedne, és belerokkanna a család is,főleg ha pár év múlva elveszíti őket az ember. Reálisan kell nézni a dolgokat,és ésszel dönteni.
2015. aug. 5. 16:52
 17/24 anonim ***** válasza:
Akármennyire is vágyom egy gyerekre, Down szindrómást nem tartanék meg.
2015. aug. 5. 16:58
 18/24 anonim ***** válasza:
Nem tartanám meg....a barátnőm se tartotta meg,22 hetes terhes volt,amikor megszülte.3 gyerekes
2015. aug. 5. 17:18
 19/24 anonim ***** válasza:
Elvetetném. Elvinné az egész család életét, pénzét, ha maradna. Neki sem lenne jó
2015. aug. 5. 19:58
 20/24 anonim ***** válasza:
Volt egy ismerősöm, akinek Down-kóros lett a kislánya, tudták, hogy az lesz, de megtartották. Aranyos kislány lett belőle, 4-5 évesen láttam utoljára. Sajnos azóta nem tudom, mi van velük. Azelőtt is nagyon ritkán láttam őket.
2015. aug. 5. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!