Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Bizonytalan vagyok az abortuss...

Bizonytalan vagyok az abortusszal kapcsolatban, úgy érzem, hogy szeretném a babát. De ilyenkor mégis mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nem elítélést, fejmosást várok, így is van elég bajom.

Idén érettségizek, a héten derült ki, hogy terhes vagyok.

Tudom, hogy a "legjobb" döntés az abortusz lenne, hiszen 12 éves korom óta az a célom, hogy külföldre menjek egyetemre, imádok élni, szórakozni, tavaly nyáron pl. összesen 2 hetet voltam Magyarországon, év közben is rengeteget vagyok távol (apukám, nagyszüleim más nemzetiségűek, nem is élnek Mo.-n). A barátom is hasonló, csak Ő picivel nyugisabb, nem pörög 24/7.

Anya is mondta, hogy ennek nem lehet más vége és senki nem fogja tudni, csak mi ketten. De én tegnap elmondtam a barátomnak és Ő szeretné a babát... Ő volt az első, aki megkérdezte tőlem, hogy én mit szeretnék.

Komoly a kapcsolatunk, évek óta együtt vagyunk. Tudja, hogy mivel járna egy kisbaba, mert van egy kistestvére.

Ettől függetlenül költözhetnék Hozzá külföldre, max pár évvel később kezdeném az egyetemet.

Eddig tudtam tiszta fejjel gondolkodni, mindig normális, ésszerű döntéseket hoztam, sosem az érzelmeim irányítottak. Erre ma beszéltem az embrióhoz a hasamban, mikor tudom, hogy nem hallja.

2015. márc. 7. 09:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
65%
Én egyetemista vagyok, több csoporttársamnak is van gyereke, és mégis járnak egyetemre. Persze kell hozzá segítség, de nem kivitelezhetetlen. Ha szeretnétek a babát ez miatt ne vetesd el. Nem lesz könnyű, hazudnék ha azt mondanám hogy az, de megéri. Baba mellett is lehet szórakozni, vele is utazgathattok, és senki sem fog téged olyan őszintén szeretni mint a saját kisbabád. Persze te döntesz, de jól fontold meg. Szerintem képesek lennétek végig csinálni.
2015. márc. 7. 12:34
 12/16 piroska és a farkas ***** válasza:
33%
Amiatt ne félj hogy ismeretlen, ami rád vár. Elárulom, én 33 évesen szültem, de szülhet vki 40 évesen is, ha első gyerek, akkor mindenkinek ismeretlen ez az egész, még ha 5 testvére van, és a fél életét végigbabyszitterkedte, akkor is. Fiatal vagy, egészséges, a párod szeret, anyagi gondjaitok nincsenek, ez a baba MOST érkezik valamiért, az egyetem pedig 5 év múlva is nyitva lesz. Ti ketten döntsetek, de ha mindketten azt érzitek, h örömmel tölt el benneteket a gondolat, h növekszik ott egy kis emberke, akkor szerintem ezen nem kell tovább gondolkodni....
2015. márc. 7. 13:36
 13/16 anonim ***** válasza:
51%
Én elvetetném a helyedben. Lehet lepontozni. Tizenhét éves lehetsz körülbelül, előtted az élet, és az se biztos, hogy ez a kapcsolatod örökké tart. Nem tudom, a párod mennyi idős, de az, hogy kistestvére van, messze nem jelenti azt, hogy tisztában van azzal, mit jelent gyereket nevelni. Ha a barátoddal akarod eltartatni magad, az rizikós, egyenes út vezet a kiszolgáltatottsághoz, még ha szeretitek is egymást.
2015. márc. 8. 04:05
 14/16 anonim ***** válasza:
Kettőtöknek kell dönteni. Anyagi háttér adott, ha pénz van, akkor a későbbiekben lesz gyerekfelügyelet is, így az egyetemet is fogod tudni csinálni. :) Akik azt mondják, hogy ezzel taccsra teszed a karriered, nincs feltétlenül igazuk. Mire befejezed az egyetemet, lesz egy kisiskolás gyereked, aki mellett már nem kell minden percben ott lenned. Nagyságrendekkel könnyebb lesz így elkezdeni karriert építeni, mintha nekiállnál 24 évesen, ahogy más, 2-3 évig dolgoznál, 28 éves korod körül szülnél, majd 3 évvel később kéne gyakorlatilag nulláról kezdened a karriered. Több kismama ismerősöm járt így, hogy alacsonyabb pozícióba és fizetéssel vették vissza a szülés után, mert kiesett a rutinból, a munkatapasztalata megkopott stb. Nem biztos, hogy rosszul jársz fiatal anyukaként, ha amúgy a barátod rendes ember, és egy esetleges szakítás után is támogatja a kicsit, valamint elég céltudatos vagy, hogy a vágyott karriert felépítsd.
2015. márc. 8. 13:54
 15/16 anonim ***** válasza:
46%

Milyen jo, hogy mindenkit lepontoztak! Most komolyan mi rossz van abba, ha azt tanacsolom a kerdezonek, hogy hallgasson a szivere?

Nem tudom mi a feneert nem szuntetik meg ezt a szazalekolast a honlap uzemeltetoi!? Semmi ertelme, egy nagy fszsag....

2015. márc. 9. 06:02
 16/16 anonim ***** válasza:
Szia kerdezo! Mi lett veletek? Hogyan dontottetek? :)
2016. jan. 6. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!