Szerintetek nem kellene megváltoztatni az abortuszt körülölelő törvénykezést?
Én úgy vélem, hogy undorító az, hogy egy nő összefekszik egy férfival, a nő terhes lesz és kizárólag ő dönt arról, hogy megtartja-e úgy, hogy ha megtartja a gyermeket, akkor a férfi fizetheti a gyerektartást.
Én bevezetném azt, hogy ha a nő megakarja tartani a gyereket és a férfi nem (tehát abortusz mellett van), akkor a nőnek alá kell írnia egy nyilatkozatot, miszerint a férfinak, aki NEM akarja a gyereket, nem kell fizetnie a gyerek után.
Értem én, hogy a nőben fogan meg a gyerek.. és ő hordja ki, de mint mondtam ez KÉT EMBERES dolog. Ráadásul pont ezért ellentmondás is van a benne, mivel ha a nő elfelejti beszedni például a fogamzásgátlót, akkor is a férfi fog sz*pni, ha a nő megakarja tartani a gyereket pedig ez ekkor TELJESEN az ő felelőssége volt, mivel neki kell figyelnie a tabletta beszedésére.. Ekkor mondják, hogy ez két emberes dolog és a férfinak is kell figyelnie a párjára, hogy beszedi-e a tablettát időben, avagy nem.. Itt az ellentmondás.
Nektek mi a véleményetek?
Miért kényszerítik bele a férfiakat abba, hogy fizessenek egy gyerek után akit nem akarnak, míg a nők szabadon dönthetnek a megtartásáról, vagy elvetéséről? Ha jogi egyenlőség van, akkor miért nem egyenjogú tagokként döntenek a felek egy ilyen esetben? Ha a férfi ellenzi a gyerek megszületését, akkor a költségeket állja az anya! Ha a férfi akarja a gyereket, a nő nem, akkor viszont macerásabb a dolog, de biztos vagyok benne, hogy erre is lenne jogilag és emberileg is jó megoldás, de a jelenlegi NEM az!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!