Ha lenne egy népszavazás arról, hogy az x-dik (2.3. stb. ) abortusz után kötelező lenne megszülni a gyereket, akkor ti megszavaznátok? Esetleg ha mégsem akarja megszülni, akkor elvégzik a műtétet, de meddővé is tennék a nőt a törvény szerint.
Egy abortuszom volt 19 éves koromban, és most van egy gyönyörű kislányom, és egy pocaklakóm. Rajtam kívül senki nem élte meg az életemet, nem ismeri a hátteret, az okokat, így ítélkezni sincs joga, nemhogy dönteni helyettem.
Nem gondolom azt, hogy primitív lennék, ostoba, mint sok embernek, velem is előfordult, hogy rossz utat választottam az életemben, és ennek kellett vállalnom a következményeit.
Ez nem tartozik senkire, főleg nem korlátolt, szűk látókörű, bigott idegenekre.
Nem szavaznám meg, főleg a meddővé tétel számomra nonszensz. Olyan ez, mintha az összes, a társadalom megítélése szerint helytelenül viselkedő, élő embert (pl drogfüggő, bűnelkövető), kivégeznénk, feltételezve, nem lennének soha hasznos tagjai a társadalomnak.
Aki gondolkodás nélkül megtenné, annak azt kívánom, történjen a "tökéletes" életében olyan esemény, amely hasonló nehéz döntés elé állítja őket, és hasonlóképpen ítélkezzenek, és döntsenek a feje felett. Az abortuszon kívül vannak szememben nagyobb bűnök is, amik elítélendőek. Mondjuk az az anya, aki ugyan megszüli a gyermekét, de aztán halálra veri.
Egyébként volt idő, amikor tiltották az abortuszt, ennek ellenére elvégezték jó pénzért, kóklerek, angyalcsinálók, sokkal több kárt okozva, így a tiltás úgysem oldaná meg ezt a problémát.
Én inkább abban az esetben tenném kötelezővé a művi meddővé tételt, ha már szült pl. 3 gyereket, és mind a hármat már a kórházból sem vihette haza, mert olyanok a körülmények otthon...
sajnos van ilyen ügyfelünk, akinek már a 7. gyereke került otthonba, mert nem volt hazaadható. a 7. után (közben gondnokság alá került) a gondnok kérvényezte az elkötést, amit meg is csináltak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!