Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Meg szeretném tartani a babát...

Meg szeretném tartani a babát de a párom nem! Nem lehet vele beszélni, hajthatatlan,1milliószor könyörögtem, zokogtam, de nem akarja, megmondta, ha nem tetszik mehetek amerre látok. Van egy 2 éves közös gyerekünk már. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van még két nagy gyereke, előző házasságából, az egyik már felnőtt lassan, a másikat az anyja neveli. A közös gyerekünket se akarta, de akkor nem vetettem el bár hetekig szenvedtem, most már ö a kedvence. Anyagilag átlagosan élünk, bár most csak ő dolgozik. Szerinte nincs itt az ideje,meg akkor a többire nem jut annyi figyelem. Csupa üres kifogás. Hiába próbálom meggyőzni nem lehet. Másfél éve már volt egy abortuszom, akkor is fenyegetett hogy ha megtartom takarodjatok, de egyedül mert a közös gyereket elveszi tőlem. Azóta sem tudtam feldolgozni amott tettem, akkor is védekezés mellett lettem terhes, most is. Akkor gyógyszer, most hurok mellett . Ha újból megtenném inkább megölöm magam. Jövő héten kell visszamennem a dokihoz mert még csak a petezsákot látta.de érzem hogy addig már szívverése is lesz. De őt nem érdekli azt mondja intézzem el hamar , majd lesz pár év múlva ha ő is úgy gondolja. Fenyeget és nekem tényleg nincs hova menni, a ház az övé, nem vagyunk házasok, igaz 5 éve élek vele, de csak másfél éve lettem bejelentve. Nem tudom mihez kezdjek, Félek akárhogy döntök nem lesz jó sehogy.
2014. máj. 10. 20:23
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
87%
Nem pártoljuk, csak szerintem mind a két félt meg lehet érteni ha belegondol az ember. Komolyan örülök, hogy nem férfinak születtem, biztos kiakadnék ha az én véleményemmel nem is foglalkozna az épp aktuális nő csak közölné, hogy jó mostantól gyereked lesz ha tetszik ha nem...azért ha ketten kellettek hozzá, jó esetben ketten nevelik fel legyen már ugyanannyi beleszólási joga a másiknak is. Akármennyire is abortusz ellenes vagyok én is azért ennyi gyerek után már szerintem nem bűn ha valaki nem akar gyereket. Értem én hogy van egy trsadalmi megítélése az abortusznak, de el kel fogadni hogy ez is egy lehetőség, nem illegális. Egy pár hetes embriot elvetetni (ami még csak nem is magzat...) szerintem értelmesebb dolog, mint nyomorba megszülni egy gyereket főleg egy olyan kapcsolatba ami már most halott. Ilyen filozófiával ne éljetek szexuális életet, mert minden egyes aktussal egy lehetséges élet kezdetét lehetetlenítitek el...az meg hogy 2x is terhes maradjon valaki védekezés mellett...hát hagyjuk már Ibolykát...a mesékben már nem hiszek...áltathatja mindenki magát meg a környezetét ezzel, de a kérdező is tudja nagyon jól a lelke mélyén hogy felelőtlenséget csinált...
2014. máj. 12. 13:49
 32/41 anonim ***** válasza:
60%

Ne haragudj, kedves utolsó, de milyen nyomorról beszélsz? A ház, a munka, a kocsi, az nyomor???

Írod, hogy miféle dolog, ha egy nő azt mondja a párjának, hogy mostantól apa... Hadd fordítsam ezt meg: és az milyen dolog, ha a férfi mondja a nőnek, hogy mostantól nem anya?

Az azért nem járja, hogy ez a krapek minden téren kisemmizi a kérdezőt, eszibe sincs védekezni, csak élvezni, miközben a párja hormonokat szed, spirált rakat fel, meg abortuszokra járkál, amibe beleszakad a szíve? Csak hogy ez a drága ember továbbra is megkaphassa, amit követel, mondván jár neki!

2014. máj. 12. 14:40
 33/41 anonim ***** válasza:
56%

Perszolsó az aki elhiszi, hogy normálisan megfelelően szedett gyógyszer mellett becsúszik két gyerek az baromi naiv. A kérdező is mondhatta, volna, hogy addig hozzám nem nyúlsz míg gumit nem húzol. Nem megerőszakolták a kérdezőt.

Ketten voltak hülyék nemcsak a férfi.

Lakás meg nem a kérdezőé, megszüli a gyereket aztán mehet a házból ahova akar.

2014. máj. 12. 15:02
 34/41 anonim ***** válasza:
71%
"Az azért nem járja, hogy ez a krapek minden téren kisemmizi a kérdezőt, eszibe sincs védekezni, csak élvezni, miközben a párja hormonokat szed, spirált rakat fel, meg abortuszokra járkál, amibe beleszakad a szíve? Csak hogy ez a drága ember továbbra is megkaphassa, amit követel, mondván jár neki!" na azért szerintem ez nem ilyen kisarkított dolog. Nem kell hormonokat sednie, mondhatja azt is hogy vagy nincs szex vagy felhúzza azt a gumit. Én se szedek gyógyszert 10 éve tetszik, nem tetszik ez van. Nem járkál abortuszra hanem 1x volt...de úgy látszik nem tanult belőle, ennyi. Ha én nem akarok terhes lenni nem leszek az. Persze nincs 100%, de 2x is teherbe esni védekezés mellett...és nem kell abortuszra járkálni, megtarthatja a gyereket úgy hogy ki se kéri a férje véleményét szinte csak akkor vállalja is a következményeket ha a férfinak esetleg ez már sok lesz és inkább menekülőre fogja.
2014. máj. 12. 15:55
 35/41 anonim ***** válasza:
72%

Nem , Én nem tartanám meg!

De persze meghallgatnám a párodat is. Én se szeretnék 4. gyermeket, viszont én is estem teherbe gyógyszer mellett, azóta gyógyszer + gumi! És igen , szét szakad a lelkem, évek után is belehalok, de az akkori párom szó szerint megvert mikor megtudta! És köszönöm nem akartam szenvedni,és nem akartam hogy a baba szenvedjen. pedig míg ki nem derült a terhességem addig mi voltunk a világon a legboldogabbak! És tessék. Lehet ítélkezni, én beletörődtem hogy életem végig szenvedjek, és meg is érdemlem , mert 'megöltem'.De talán neki is jobb és nekem is. Nem tartom magam szar embernek, a te helyzetedben nem is gondolkodnék talán, bármennyire is fájna.

Már csak azért sem mert nincsen semmid, amitek van az az övé, ráadásul a közös gyereketek is amit akart-vagy mégsem?!

De viszont ezt nem értem:

"A közös gyerekünket se akarta, de akkor nem vetettem el bár hetekig szenvedtem,"

"Egyébként az első babát terveztük, ő is akarta,csak hirtelen rájött valami hullám,és már majdnem 12 hetes voltam mikor el akarta vetetni velem, csak akkor már késő volt(szerencsére)"

Azért ez a két mondat nem éppen egyezik... Mégha utólag nem akarta se.

És senkit nem akarok bántani előre bocsánat! Még mielőtt háború lesz. :(

2014. máj. 13. 20:59
 36/41 anonim ***** válasza:
Na mi a helyzet kérdező?
2014. máj. 17. 18:04
 37/41 anonim válasza:
6%
Szia! Itt ulok az istvan korhaz kapujaban varva arra hogy teljesitsem azt amit a parom kert, hogy menjek el abortuszra.."mert nem all keszen"...ket gyermekem van mar, tavaly volt tole egy abortuszom amit azota sem felejtettem el...az elmult honapot vegigsirtam, voltam nagyon mely ponton de semmi nem hatotta meg... azt hiszem bemegyek es utana szepen kisetalok es felkeszitem magam arra hogy megkuzdok az egesz vilaggal azert hogy ezeknek a gyerekeknek mindene meglegyen ha kell egymagamba, mert nem leszek meg egy gyermek gyilkosa...a tegnap befizetett csekk lenyege szanomra: ennyibe kerul magyarorszagon egy bergyilkos... :( Sok szerencset es erot a kisbabahoz!
2014. máj. 22. 06:44
 38/41 anonim válasza:
26%
Ez mind a Te döntésed! :)
2014. máj. 23. 09:18
 39/41 Lebannen válasza:
10%
Elég durva, hogy néhányan úgy beszélnek a gyerekről, mint egy szatyorról. Megtartom- nem tartom. Eldobom- nem dobom. Élő emberi lényről beszéltek. A fogantatástól kezdve különálló identitás. Joga van az élethez.
2014. máj. 27. 02:32
 40/41 anonim ***** válasza:
49%

Miert nem vedekeztek ??

Egy no legyen okos es vedekezzen ha mar a pasik nem hajlandoak.

2014. máj. 27. 08:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!