72 órás tabletta ellenére teherbe estem és nem akarom megtartani mit tegyek?
hova menjek? vagy kihez ?
16L
Először is jobb lenne, ha szólnál anyukádnak. Az abortusz pénzbe kerül.
Kórház -> nőgyógyászati rendelés; elmondod mi történt, miért nem akarod megtartani és, hogy abortuszt szeretnél, ha jól tudom kérdezni is fognak, hogy miért nem tartod meg stb. (nem voltam még ilyenen, egyik ismerősöm mondta).
Szépen odakucorodsz Édesanyádhoz,elmeséled mi a helyzet,és mit szeretnél,a legközelebbi nőgyógyászatra gyorsan időpontot kértek,ott pedig már elmondanak mindent. Nem irigyellek se téged ,se Édesanyádat. :/
egy 3 gyermekes anyuka...
Kérdező (#3), de, a szülőnek csak a műtéti beleegyezést kell aláírnia, nyugodtan mehetsz a barátoddal is a családvédőshöz is, meg a kórházba is.
Csodálkoztam is itt a #2-es válaszolón, szerintem az az evidens, hogy az ember az ilyen helyekre a párjával megy, amikor a zasszony volt 17 éves és volt hasonló "riadó", nyilván nem az anyjával ment a nőgyógyászhoz (jóban vannak, tudott róla, később oda is jött), hanem alapban mi ketten mentünk.
(mondjuk azért tájékozódj, hogy jó-e a műtéti beleegyezés úgy, ha aláíratod és magaddal viszed, vagy ilyenkor kell rá tanú is, vagy esetleg valamelyik helyen személyesen kell aláírni - ez helyileg változhat...)
Kedves 4-es! Nem evidens egyáltalán..sajnos.Régen lehet az volt,de a mai világban addig tartja férfinak magát a fiatalember,amíg meg kell fektetni a csajt,aztán ha bajba kerül,elhúzza a csíkot.Olyan ritka manapság az olyan fiú,aki felelősség teljesen a barátnője mellett áll bármi ,,baj,, is adódik..mint a fehér holló.
Kedves kérdező! Elég nagy baj,hogy így vélekedsz édesanyádról,és ennyire rossz a viszonyotok.Nem lehet könnyű.És örülj neki,hogy a párod legalább nem hagy cserben ilyen helyzetben sem.
Nézd Kérdező, mint már írtam, szerintem először a pároddal kell megbeszélnetek, hogy mi a szándékotok. Ha ez megvan, akkor elmész (elmentek) a nőgyógyászhoz, aki megállapítja a terhességet, és megkérdezi, hogy mi a szándékod. Te elmondod, és akkor fog adni egy beutalót a családvédelemhez. Oda elmész (elmentek) ott felvesznek egy rakat statisztikai adatot, megkérdik, hogy miért nem akarod megtartani, és felvilágosítanak a további lehetőségekről akkor is, ha az abortusz mellett döntötök, és akkor is, ha megtartjátok.
Utána van 3 nap gondolkodási idő, ha mégis a megtartás mellett döntötök akkor nem kell vissamenni, ha az abortusz mellett, akkor visszamész, adnak egy csekket, befizetitek, és kérsz a nőgyógyásztól egy időpontot a beavatkozásra.
A szölőt nem lehet kihagyni Magyarországon, nálunk a 18 év alattiak minden nem életmentő műtéti beavatkozásához (így a művi abortuszhoz is) kell a szülő beleegyezése. Ha a szülő nem hajlandó ezt megadni, akkor a gyámügy hivatalos eljárásban, a felek meghallgatása után aláírja, mert a döntés joga mindenképp a terhes nőé.
Na, kb ennyi.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!