Állítólag volt egy nő, aki 25 éves korára már hat(!) abortuszon volt túl. Szerintetek van alapja a történetnek?
1. Szülés nélkül is tesznek fel spirált. Egyik jó barátnőmnek évekig volt spirálja (most 40 éves), és egyszer sem szült.
2. Nem kell hártányos helyzetűnek lenni, hogy valakinek derogáljon a védekezés. Ismerek olyat (távoli ismerős, értelmiségi "lenne" amúgy), aki évi pár alkalommal ment abortuszra, mert gyógyszert nem akart szedni, a spirál nem kellett, a gumi meg nem tetszik.
Ezzel én sem értek egyet. Szerintem is van ezer meg egy használható mód manapság a terhesség megelőzésére.
Ezért sem értem se az "inkább abortuszra megyek" hozzáállást, se a "hupsz véletlen terhes lettem" eseteket. Aki manapság nem akar terhes lenni, annyi lehetőség van a megelőzésre...
Persze, főleg ott, ahol nincs pénz óvszerre, gyógyszerre - vagy azt sem tudja, hogy létezik védekezés.
Csak kefélnek, vagy erőszakot tesznek rajta, aztán ha becsúszik a magzat, akkor irány a kórház.
Őszintén sajnálom ezeket, mert a legtöbben "buták". Nem szándékosan csinálják, hanem értelmileg nincsenek a topon.
Teljesen elkepzelhető. Dolgoztam egy rövid ideig nőgyógyászaton a covid alatti atvezenyles miatt. Mesélték a dolgozók hogy vannak visszajaro emberek abortuszra akiknek rendszeresen könyörögnek hogy vedekezzenek már, mert a rengeteg abortusznak egyszer rossz vége lesz. És persze kire próbálják majd rakenni a felelősséget? Az orvosra.
Minden egyes abortusszal nő a kockázat hogy sérül a méhfal, elvékonyodik stb
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!