Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Volt már bárki ebben a helyzet...

Volt már bárki ebben a helyzetben ?

Figyelt kérdés
8hetes kis mama vagyok. Szorongás,sirás mindig van az életemben. Pszihologus érzelmi válságrol beszélt . Nem tudom mi tévő legyek ?
2023. júl. 1. 12:29
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem kritizalast kértem első sorban hanem érdeklődtem volna volt e így valaki. Igen van apuka ,és tervezett volt vagyis szerettünk volna de nem erőltetünk. most hirtelen váratlanul igen. Egyepkent előtte is volt ilyen lelki problémám. Mindig is szerettem volna babát ,félek hogy az én mentális vagy lelki problémám ki hatna rá vagy szülés után.
2023. júl. 1. 22:44
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem kritizált, de ezt most betudjuk a labilis állapotodnak. Olyan kérdéseket tettünk fel, ami egyáltalán nem mellékes a történet és az arra vonatkozó tanácsok szempontjából.

Nem nagyon volt így senki, mert aki gyereket tervez, az ELŐTTE általában felméri a mentális állapotát és úgy hoz döntést. Aki meg nem tervez, az jó esetben védekezik, mert kb.nyolcadik osztály óta tisztában van vele, ha 2 egészséges ember védekezés nélkül szexel, abból előbb -utóbb terhesség lesz, akkor is, ha "nem erőltetik." (Ezt én mondjuk nem tudom értelmezni, mit jelenthet.)

Nem mellesleg, ha jól értem, képben van egy apuka is. Az teljesen lényegtelen, hogy ő mit gondol, vagy esetleg az ő véleményét is kikérted a KÖZÖS gyereketek sorsáról?

2023. júl. 1. 22:57
 13/17 anonim ***** válasza:
79%
Tervezett, de váratlan terhesség??Szeretnél babát, de most, hogy van, elvetetnéd? Kérdező, ennek semmi ertelme, össze-vissza beszélsz.
2023. júl. 2. 07:25
 14/17 A kérdező kommentje:
Szóval tömören és röviden. Állapotosságom előtt is volt ez a dolog..ez nem a terhességet követően alakult ki 😊 És igen tartok hogy terhesség alatt ,után is ki jöhet. Hallottam hogy Stressz és minden ilyesmi árt a magzatnak így bele gondoltam az abortuszba hogy lehet jobb döntés lenne neki is és nekunk is. Babám lehet még de most egészségtelen mentálisan nem biztos hogy egészségesek lennénk.
2023. júl. 2. 20:16
 15/17 anonim ***** válasza:
65%

De basszus, ezen komolyan 8 hetes terhesen kell gondolkodnod? Előbb nem jutott eszedbe?

Egyébként elég béna kifogás, mivel háborúban is születnek egészséges gyerekek. Ott biztos, nem stresszes az anya🙄

Nekem mondjuk tök mindegy, tőlem vetesd el,ha már ennyi eszed van, de ez a "babám lehet még" se állja meg a helyét. Minden terhesség hormonváltozással jár, ami pedig hangulatingadozással. Ha pedig te ilyen ideggyenge vagy, akkor ugyanez lesz az összes terhességednél. Most szólok, mielőtt még 20 gyereket elvetetnél abban a hitben, hogy hátha most nem leszel stresszes.

2023. júl. 2. 20:25
 16/17 1Léna ***** válasza:

Egy gyermek mindig változást hoz a szülei életébe, sok új közösen megoldandó feladatot és nagyon sok új eddig nem tapasztalt érzést, örömöt is.

Nem tudható teljes biztonsággal, de elhozhatja a te gyógyulásodat is, vagy a nem vállalásával rosszabbodhat az állapotod. Mert ennek a gyermeknek te vagy az anyukája akár megszülöd akár nem. Erre a döntésedre emlékezni fogsz. Ha vállalod a gyermeket egy élő gyermek anyukája lehetsz. Ha nem adsz neki esélyt az életre, elveteted akkor az már visszafordíthatatlan, változtathatalan. A hozzáállásunkat a körülményeinket, változtathatjuk, de aki meghalt annak csak a hiánya marad.

2023. júl. 6. 10:52
 17/17 anonim ***** válasza:
Én szorongó személyiség vagyok , pánikbetegséggel megkoronàzva. De mikor sikerült a baba , eszembe nem volt elvetetni. Igen, vannak mély pontok a terhesség alatt, amik még a semmilyen mentális betegséggel küzdőket is megviselik. De ez a hormonok játéka sajnos.
2023. dec. 20. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!