Hogyan zajlik pontosan egy abortusz?
Nőgyógyászoddal fel kell venned a kapcsolatot, hogy valóban várandós vagy. Ott megkérdezik tőled, mikor volt utoljára menstruációd?!
Utána átírányítanak egy kórházba, hacsak nem ugyanott van és kapsz egy időpontot, amikor meg kell jelenned reggel. Majd ezután várakozol és elméletileg nem kaparnak hanem szivacsos módszerrel eltávolítják az érett petesejtet (embriót). (12. hétig van lehetőséged elvetetni, ha később teszed akkor már nem lehet. Ki "kell hordanod" vagy szólsz egy szervezetnek, hogy örökbe szeretnéd adni.)
Ja! Miket kell vinni? Mivel ez egynapos dolog, a műtét idejétől függőn engednek haza, engem 6 óra elteltével, ha nincs semmi gond. Azt kifelejtettem, hogy a műtét előtt kanült is kapsz. Meg van egy kérdőív előzményekről (szélesek, terhessegek, betegségek...)
Én vittem papucsot, evőeszközt, poharat, szappant, törülközőt, pizsamát, fehérneműt, nagyméretű betétet, köntös, telefontöltő, dezodor, WC papir, papirzsepi, ásványvíz, keksz.
Igen. Nekem kétszer volt, semmi különös nem volt, jól voltam. Kis vérzés volt, azért nem pattogtam, de nem volt gond. Meg a nővérek jönnek, elsőnél kaptam injekciót, mérnek vérnyomást, mondják, hogy mikor ihatsz, ehetsz. Aztán az orvos is rádnéz. Elmondja, mi várható, ha hazamész.
Ui.: én azért nem írtam az "engedélyezési procedúrát", mert nekem nem volt. De ezt írtam is és a kontroll uh-t is, ami viszont nekem volt...🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!