Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Teherbe estem, de a szüleimnek...

Teherbe estem, de a szüleimnek nem beszélhetek róla. Ilyen esetben hová tudok fordulni?

Figyelt kérdés

Eléggé összezavarodtam így hirtelen a sok információtól, ezért szeretnék itt, anonim módon segítséget kérni.

Fogamzásgátlót szedek 8 hónapja, minden nap ugyanakkor. A szüneteket is rendesen tartottam, nem tologattam a ciklusomat semerre. Mégis lett három pozitív terhességi tesztem, 2-3 hetet írt alá.

Viszont még csak két hónap múlva leszek 18 éves, és hiába 12 hét az abortusz határideje, nem akarnám annyira kicentizni... Vagy úgy egyszerűbb lenne?

Osztrák klinikákat is néztem, ott azt írták, hogy 14 és 18 év között nem szükséges a szülői beleegyező nyilatkozat. Plusz ami ott "szimpatikusabb", hogy nem kérnek külön papírokat sehonnan (itt pl. azt olvastam, hogy kétszer mennem kéne egy beszélgetésre egy idegenhez). Szóval ott kb. csak odamennék időpontra és ennyi.

2022. szept. 8. 21:29
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
8%

Én azt nem értem miért nem tudnak arrol hogy van valakid.Titok?

Egyébként ugyanilyen helyzetben voltam mint te.18 évesen szültem a fiamat.Ma már 21 éves.😊

Azon nem gondolkodtál ,hogy esetleg megtartsd,ha már ennyire jönni akart?

2022. szept. 9. 06:00
 22/55 anonim ***** válasza:
84%
Aztán hogy neveli fel ilyen körülmények között?
2022. szept. 9. 08:17
 23/55 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy Ausztriában mi a törvény, eddig szerencsére ilyesminek nem kellett utánanéznem soha.. Ezen a két oldalon, amit linkeltem, írták, hogy 14 és 18év között nem szükséges szülői beleegyező nyilatkozat. De ha felvesszük valamelyikkel a kapcsolatot, biztosan rákérdezek erre is.

Nem tartom meg, az kizárt.

Érettségim sincs még, azért nagyobb terveim vannak annál az életben, hogy 18 évesen gyereket szüljek és jó eséllyel egyedülálló anyaként neveljem fel. Mert nem vagyok hülye, hiába ígérget most a barátom mindent is, meg mondja azt, hogy megváltozott, tudom, hogy nem vagy ideig-óráig maximum. 43 éves, sosem volt felesége sem. Hiába fogja rá arra, hogy azért, mert neki a munkája, karrierje volt előttem az élete... Nyilván valahol tartott is egy ilyen komoly elköteleződéstől és ha valaki gondtalanul él le 43 évet, nem fog hirtelen családra vágyni. Főleg nem egy végzős lánnyal...

Hiába vagyok vele boldog és szeretem, hiába nyújtaná az anyagi biztonságot... Nem lennék 100%-ra nyugodt, sosem vagyok az mellette. Alapból féltékeny típus vagyok, nem mennék bele abba soha, hogy én nevelem otthon a gyereket, teljes kiszolgáltatottságban, ő meg közben éli ugyanúgy az életét vígan és ki tudja, mikor találkozik valakivel, aki jobban felkelti a figyelmét. Nem tudnám úgy leélni az életemet, az pedig nem opció, hogy 24/7 ott legyek mellette, egy kisbabával az oldalamon.

Ráadásul hiába leszek felnőtt papíron, a gondolkodásom sokszor nagyon gyerek még, ezzel én magam is tisztában vagyok. Hisztizek, ha valami nem úgy alakul, ahogy kigondolom, összeomlok, ha nem az lesz, amit szeretnék. Most is két napja kb. az ágyból sem kelek ki, annyira magam alatt vagyok.

Kell az, hogy valaki gondoskodjon rólam, ott legyen velem mindig, mert váratlan helyzetekben stresszelek. Tudom, hogy valaki már 17-18 évesen is van annyira érett, hogy akár egyedül éljen, gyereket neveljen... De az nem én vagyok.

2022. szept. 9. 08:44
 24/55 anonim ***** válasza:
87%
Én is hasonló helyzetben voltam régen. Anyukámmal nem volt fényes a kapcsolatom, de rossz se, olyan semleges. Amikor megtudtam hogy terhes vagyok, én is vaciláltam, és úgy voltam vele, megoldom nélküle. De aztán nem bírtam, közöltem vele, hogy ha ki akad, ha nem, ez már megtörtént, és szeretném a segítségét kérni. (Ő se ismerte az akkori partnerem) Nem kérdezgetett, csak mondta hogy foglal időpontot a dokijához, és utána ment minden, segített intézkedni, stb.. Bár volt egy kis mosolyszünet, de segített, és nekem az nagy megkönnyebbülés volt, hogy nem kell titkolózni. Hidd el, sokkal előrébb fogják helyezni a helyzetet, mint azt hogy kitől van. (Biztos fognak faggatni, de az előrébb lesz, hogy megoldjátok ezt a dolgot)
2022. szept. 9. 08:55
 25/55 anonim ***** válasza:
82%

Csak kibújt a szög a zsákból, hogy a párod az apád lehetne, se kutyája, se macskája és kamaszlányokon éli ki magát.

Te is érzed, hogy ez problémás, ezért titkolod.

A párod felnőtt, vállalnia kell a felelőséget a tetteiért. A "párod" most épp ott van, ahogy te is írod, bármikor eltűnhet az életedből. A szüleid alapvetően amíg élnek a szüleid. Viszont, ha egy ilyennel (eltitkolt abortusz) lebuksz, márpedig előbb-utóbb lefogsz, az egy életre tönkreteheti a kapcsolatotokat.

Továbbra is azt tanácsolom, hogy ülj le a szüleiddel és mesélj el mindent az elejétől a végéig.

2022. szept. 9. 09:18
 26/55 anonim ***** válasza:
15%
Hamarabb kellett volna gondolkozni🤷
2022. szept. 9. 09:25
 27/55 anonim ***** válasza:
73%

Utolsó, gyógyszert szedett.. lassan 18 évesen ne szexeljen?

Addig ne szexeljen amíg nem akar gyereket? 🤦🏽‍♀️

2022. szept. 9. 09:28
 28/55 A kérdező kommentje:

Megtettem, pont azért kezdtem el a fogamzásgátlót szedni. De ugye ismeretlenül okoskodni nagyon könnyű, "kedves" 26-os válaszoló.

Az pedig bőven túlzás, hogy ő kamaszlányokon élné ki magát... Nem kell a többes szám, főleg, mert mikor megismerkedtünk, úgy tudta, hogy 20 éves vagyok és egyetemista. Így alakult ez, tudjuk, hogy meghökkentő, nem kis korkülönbség, de ez van. Nem így terveztük mi sem.

2022. szept. 9. 09:28
 29/55 anonim ***** válasza:
42%

Szia! A helyzetről nem tehetsz tekintettel arra hogy szedted a fogamzásgátlót.Ítélkezni meg úgy gondolom nincs értelme a párod vagy akármid kora miatt, az a te dolgod. Bár ha most belegondolok hogy ha nekem lesz gyerekem és ilyen helyzetbe kerülne hogy egy több mint 2x annyi időstől vár gyereket én is kiakadnék jogosan. (nyugi nem apáskodni akarok, 19 vagyok) Határon átengednek akkor is ha ellenőriznek, de mikor legutóbb jöttem haza Ausztriából még csak határ sem volt, legalábbis senki nem volt ott. Nem tudom elvállalják-e szülői beleegyezés nélkül de ha nagyon necces hamisíthatsz is egy beleegyezési nyilatkozatot bár erről nem akarlak meggyőzni semmiképp, csak felhoztam opcióként ha minden kötél szakad.

Vagy próbáld meg aláíratni anyuddal a nyilatkozatot anélkül hogy tudná mit is ír alá. Hugom egyik barátnője is most volt abortuszon, ráadásul ő még csak 15 szóval szerintem amúgy a te helyzeted nem gázos annyira. Sok sikert kívánok mindenképpen.

2022. szept. 9. 10:38
 30/55 anonim ***** válasza:
100%

mindenképpen hívd fel a kinézett intézményeket és kérj felvilágosítást, információt.

Ez egy szomszédos ország, a "sógorok", nyilván helyfüggő, de hiába olvasod azt, hogy 14 és 18 között már nem kell beleegyező nyilatkozat, lehet az csak a saját állampolgáraikra vonatkozik.

mivel ez is egy "üzlet", mármint a magánklinika eleve, így lehetséges, hogy pont tojnak rá, de előfordulhat az is, -mert volt rá precedens, nem is egy-, hogy a magyar jogszabályokra tekintettel, lévén itthon nem lehet kiskorúként, így nem vállalnak el. Persze nekik a saját jogszabályaikat kell betartaniuk, de te nem vagy osztrák, könnyen lehet, hogy idegenként azt mondják ez mégiscsak 18 év felett lehetséges.

Szlovákok engedékenyebbek e tekintetben, de konkrétan volt olyan tapasztalatom ismeretségi körben, hogy biza el sem indultak, mert nem végezték volna el a műtétet a tervezett helyen. telefonálj, ne utazzatok el potyára. Időn túli abortuszt sem végeznek el mindenhol (tudom, nálad nem ez a szitu, csak példaként írom), akkor sem, ha az adott ország szabályai engedik (max olyan állampolgárnak, ahol szintén az a határ), mindenki más és más belső etikai kódexet, szabályokat alkot, ez eltérő klinikánként.

2022. szept. 9. 12:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!