Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Több, mint 5 éve volt terhessé...

Több, mint 5 éve volt terhesség megszakításom de még mindig viselem a sebeit. Hogyan tudok túllépni rajta?

Figyelt kérdés

27 évesen terhes lettem akkori páromtól és ekkor már volt egy közös gyerekünk.

Hibáztam, és terhes lettem. Abban az időben költöztünk haza a kicsivel és pozitív lett a teszt.

Első gondolatom az volt el kell vetetni. Első vizsgálatkor a doktor még csak egy petezsákot látott, de már elkezdtem intézni az abortuszt. Látta rajtam a családsegítő is, hogy kételkedem a döntésemben, ezért megkért rá gondolkozzak. Mégis alá írtam a papírokat.(mindegy kinek, minek a hatására az én aláirásom van ott én tettem meg mindent).

Sírva mentem be a kórházba. Aznap annyira benyugtatóztak, hogy szinte a nevemet sem tudtam nem azt felfogni mi is történt.

Másnaptól nem tudok tükörbe nézni. Bennem van, hogy eldobtam a gyerekem. Rányomja az egész életemre ez a döntés a bélyegét. Azóta sem sikerült normális párkapcsolatot létesíteni, mert amiánt komoly lenne a dolog lelépek, mert félek gyerek lesz. Mit tudok tenni, hogy ezt a terhet letegyem? Ahhoz még fiatal vagyok, hogy feladjam az életem és itt van a gyerekem.

De elengedni nem tudom akit megöltem.

2021. aug. 21. 21:28
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
Miért vetetted el ha már van egy gyereked? Nekem most 1 hónapja volt terhessegmegszakítasom,nekem igazábol semmi bűntudatom nincs..tudom hogy ha megszültem volna nem lett volna jó élete,es én sem álltam volna készen rá megszüljek 1 gyereket..te is biztos okkal vetetted el,lehet rosszabb lett volna neki ha megtartod..ne emészd magad rajta, valtoztatni már nem tudsz ezen
2021. aug. 21. 21:38
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
Pszichológus, önsegítő női csoport. Vannak kifejezetten zárt körű, nőiséggel foglalkozó körök (jóga, beszélgetés, spiritualitás és egyéb területeken is). Gyász és veszteségfeldolgozó terápiák, akár művészetterápia keretében is.
2021. aug. 21. 21:38
 3/7 anonim ***** válasza:
4%
Csinálj még egy gyereket és megnyugszol. Nővérem is addig tartott abortusz után az újbóli teherbeeséstől, amíg újra nem esett teherbe. Azóta született még 3 gyereke.
2021. aug. 21. 21:51
 4/7 anonim ***** válasza:
83%

Én betegség miatt szakítottam meg, kislány lett volna akit nagyon akartam, de beteg babát nem sem miatta semm miattunk.

Én intéztem és nem volt kérdés mikor kiderült,hiányzik hogy nem lehet velem egy egészséges baba. Te akkor így döntöttél és jó döntést hoztál, menj pszichológushoz vagy engedd el valahogy. Ez volt akkor a jó döntés!

Van egy gyereked foglalkozz vele és örülj annak, hogy ő itt van.

2021. aug. 21. 23:17
 5/7 anonim ***** válasza:
69%

Oka volt, hogy így döntöttél. Bizonyára a legjobb döntést hoztad, ami akkor szóba jöhetett.

Gondolj arra is, hogy valamiért szétmentetek az akkori pároddal. Valószínűleg 2 gyerek után is ugyan ez lett volna a helyzet, és most 2 gyerekes egyedülálló anyuka lennél. Sokkal nehezebb lenne nem csak neked, de a gyerekeknek is.

Nekem 19 évesen volt egy megszakítás, amit nem tudtam feldolgozni. A most már férjem tudott egyedül megnyugvást adni. Nem vette félvállról a problémám, és átvettük a lehetőségeket, mi lett volna, ha... Semmi jó nem lett volna.

Ajánlom én is, hogy beszélj szakemberrel róla, mert komoly gondokat tud okozni egy feldolgozatlan trauma. Nem csak lelki, de a testi egészségre is kihat.

És azt se felejtsd el, hibázni lehet. Mindannyian hibázunk így vagy úgy. A gyerekednek is szüksége van rád. A múltat meg nem tudod már megváltoztatni, de a jövődért még tehetsz. - na ezek jó sablonos szövegek lettek, de szerintem igazak, és nekem segítettek.

2021. aug. 22. 09:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Ismeretlenül is fogadj el tőlem egy hatalmas virtuális ölelést! Nagyon sajnálom, hogy szomorú vagy. Nem tisztem megítélni az életed, sem a tetted. Meghoztál egy döntést, és akkor nem voltál benyugtatózva, így láttad jónak. Nem ismerjük a körülményeket, de engedj meg egy személyes véleményt: nem működő párkapcsolat, már van egy közös gyerek, alapból nehéz dolog. Szerintem jól döntöttél. Kívánom neked a lelki megnyugvást és egy olyan férfit, aki mellett soha nem lesz kétséged egy ilyen helyzetben!
2021. aug. 22. 22:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Szeretettel ajánlom Neked a Ráhel Szőlőskertje és a Ne félj, nem ítéllek el hétvégéit, amelyeken igazi segítséget nyújtanak szakemberek az abortusz feldolgozásában.
2022. jún. 30. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!