Egy szülés vagy egy abortusz fájdalmasabb? Melyikből lassabb a felépülés?
Nem gondolom, hogy össze lehet hasonlítani, de válaszolok. (Mind a 2ben volt részem.)
Testileg a szülés, lelkileg az abortusz.
Míg az előbbi egy fejlett csecsemő jön világra, akinek hely kell odalent, vajúdás, szakadás, vágás, lehetséges szövődmények, addig az utóbbit egyrészt altatásban végzik, magát a folyamatot nem érzed, nem is kell 10cm-s tágulás.
Lelkileg viszont... Hát nekem úgy 1,5 évembe telt elfogadnom. Nem feldolgozni, hanem elfogadni! Azóta eltelt 12 év, 2 gyermeket szültem de még most sem érzem úgy, hogy teljesen feldolgoztam.
Tényleg az nem mindegy, testilegy vagy lelkileg.
Testileg a szülés az a legfájdalmasabb dolog a világon. Volt vesegörcsöm, nyilt törésem, egsiket sem tudom hozzá hasoítani.
A 6 hét felépülés nem véletlen 6 hét. Mondjuk nekem 1 hét volt a nehéz.
Abortuszom nem volt, hanem elhalt a babám, azt műtötték. A műtét ugyan az.
A műtét alatt altattak, 1 hétig vérezgettem, ennyi. Semmivel nem volt másabb mint eg, mensi.
Lelkileg a szülés nem hiszem, hogy olyan megterhelő. Míg az abortusz lehet az.
Egyetértek a fentiekkel. Nekm is volt már mindkettő, a szülés nagyon fájt, de teljesen pozitív, csodálatos emlékem.
Bár van egy egészséges gyerekem, sajnos éppen mostanában gondolkodtam arról, hogy most érettségizne az a gyerek, akit nem tudtam/akartam vállalni. Máig nagyon fáj, és nem vagyok benne biztos, hogy a legjobb döntést hoztam az abortusszal.
Az abortuszból semmit nem lehet érezni, mert altatásban csinálják.
A felépülési idő is nagyon gyors, a szex az, amitől tartózkodni kell 6 hétig.
Lelkileg... van akit egy életre megvisel, van akinek nem több egy nőgyógyászati műtétnél (ahogy pl. a méhen kívüli terhesség után is van aki gyászol, van akinek meg csak egy sima műtét).
Az abortusz fizikai értelemben semmi. Nekem elhalt terhesség miatt volt missed ab, az ugyanaz az eljárás. Altatnak, semmit sem érzel, utána vérzel meg max ilyen mensisen fáj a hasad, nincs extra fájdalom. Lelki részéről nem tudok nyilatkozni, mert ugye nekem nem élő baba volt és nem saját döntés, de gondolom mindenki másképp éli meg.
A szülés nekem császár volt 2x, hát, az fáj utána rohadtul. De simán megéri, ráadásul ott a baba, rohadtul nem érdekelt a saját nyomorom, a picire figyeltem.
Egyértelműen a szülés.
Az abortusz egy altatásos, rutinműtét. Pár napig még esetleg görcsök és ennyi.
Szüléskor meg csomó vajúdás, kitágulsz, ha valamit elszúrnak, akkor szétszakadsz a szex még simán fájhat hónapokig, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!