Ha valakinek megszülesztik a babájat, 20. hét után, mert nagyon súlyos beteg, és nem akarják megtartani, akkor azzal mi lesz?
8 igen csakhogy azok a down-osok szólalnak fel, akik ugye elég értelmesen hozza és nem haltak meg még az egyéb szovodmenyektől. Ezt ma meg senki meg nem mondja neked, hogy mennyire lesz súlyos beteg a kisbabad. Így az vesse az első követ, aki hálásan örülne egy ilyen diagnózisnak.
De ezt a talplenyomat dolgot egy abortusz esetén én is morbidnak tartom. Az más, ha valakinek meghal a babaja, vagy életképtelen és úgy visz emléket, mintha maga dönt róla, hogy ne éljen. Szerintem.
Orvosi etika és törvény szempontjából elvileg életjelenségeket mutató újszülöttől csak akkor lehet ellátatlanság miatt meghalni hagyni, ha az élettel összeegyeztethetetlen baja van.
Persze a racionalitas és az emberség is közbe szól, és egy 25 hetes Down-kórost nem fognak gépre tenni ha a szülők nem akarják.
Sziasztok
Én a terhesség huszon kettedik hetében születtem. Valós személy vagyok, épp értelmű, csak vak. Viszont egyet tudok. Az abortusz gyilkosság. Ha humánusan megtudják még az anyaméhen belül szakítani az életét a magzatnak, hogy ne okozzanak neki vele fájdalmat, És igazán igazán igazán igazán igazán 1000 %-ig beteg lesz, nem tartanám meg. Abortusz ellenes vagyok, de az egészséges embereknek fogalmuk sincs arról, hogy milyen sok küzdelem egy fogyatékkal élő embernek az egészségesek közt élni a mindennapjait. Mert nem tudjátok. Mert nem ti élitek meg. Max csak vele éltek, de nem benne.
A 18-as írt le mindent! Én - ugyan - baleseti sérülés miatt, de mozgási fogyatékosként élek.
Amíg nem tudod saját tapasztalatodból, nem ítélkezhetsz!
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!