Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortusznál lehet menni másik...

Abortusznál lehet menni másik védőnőhöz, vagy csak a területileg illetékeshez?

Figyelt kérdés
Van már két gyerekem, így rendszeresen járunk védőnőhöz. Most viszont nem szeretnék hozzá menni, mert nem akarom, hogy tudja, anyagilag milyen nagy a baj. Félek, hogy a meglévő gyerekeim felügyeletét kickáztatnám.
2020. júl. 30. 09:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
63%

Kérdező nem, nem kap munkát a férjed, de anyagi segítség ha nem kell megvenned. Nem rosszindulatból írtam én is védőnő vagyok, és hozzánk rendszeresen hoznak óvszert, terhességi tesztet, vitaminokat, bébiételeket, tápszereket, ilyeneket a cégek, hogy osztogassuk. Sőt, múltkor volt ingyenes spirál is az azt igénylőknek csak regisztrálni kellett.

De ha nem kérsz segítséget nem fogja tudni hogy szükséged van rá.

2020. júl. 30. 16:02
 12/17 A kérdező kommentje:
Bocsánat, akkor félreértettem. Az óvszer semmiképp sem segítség. A szex az utolsó, ami az elkövetkező időszakban eszembe jutna.
2020. júl. 30. 17:03
 13/17 anonim ***** válasza:
9%

Szia!

A saját védőnődtől bátran kérhetsz segítséget. Hidd el, nem fogják elvenni a két gyermekedet, csak mert épp munkát keres a férjed. Legputrisabb helyekről sem emelik ki, elhiheted, láttam egysmást tanárként családlátogatáson, a nyomornak olyan bugyrai vannak, és mégis ott vannak a gyerekek...

Tápszerben, vitaminban, pelankában, de akár munkalehetőségben is segíthetnek, elég sok mindent átlátnak.

És most nagyon őszinte leszek, de kérlek, olvasd végig. Köszönöm. Ellenzed az abortuszt, és vágytok kistestvérre. Az abortusz, amennyiben így döntötök, nem megkönnyebbülést, hanem életre szóló kínt,bűntudatot okozna. Visszaforgatnád az idő kerekét, de nem fogod tudni. Kegyetlen érzés. A tesókban is azt a babát látnád. Nem kamuzok, nagyon sok anya átélte, miután korábban vágyott tesót vetetett el.

Nekünk 3 gyerekünk van, és úton a negyedik. Közben a férjem munkáját áttették négy órásra nyolcról, alapból diplomás minimálbérről indult. Én meg ősztől már nem taníthatok a baba miatt, mehetek pár hónapra táppénzre. Mégsem jutott eszünkbe sem, hogy elvetessük... Tudom, hogy meg fog oldódni. És azóta kaptunk felajánlásokat, babaruha stb, már szinte semmi babacuccunk sincs, a legkisebbem öt éves múlt... Tudom, csepp a tengerben, de bízom, hogy a férjem kap több munkát. Pár éve már voltunk ilyen helyzetben, és onnan jött segítség, ahonnan nem vártuk volna. De bíztunk mindig Istenben és egymásban, a családunkban. Ez a gyermek a hasamban is már a családunk része. A te hasadban lévő is a ti családotoké.

És ne félj, tényleg nem vesznek el gyereket a csaladból, csak pl ha bizonyított nemi erőszak meg ilyenek vannak...

2020. júl. 30. 18:33
 14/17 anonim ***** válasza:
8%
Dühös és haragos vagy. A válaszod ezt mutatja. Ha fél éve még jöhetett volna a 3. gyerkőc, akkor pláne dühös lennék én is, ha utána meg abortuszra kellene mennem. Ne haragudj kérdező, de felmerül bennem, hogy fél év múlva megint lesz munkája a férjednek és akkor mégis jöhet? Nem kell válaszolj, csak gondolkodj picit. Az észérvek ilyenkor nem segítenek. A családvédelmis védőnővel is beszéld át, hogy milyen feltételekkel tudsz esetleg gyedre menn
2020. júl. 30. 18:34
 15/17 anonim ***** válasza:
9%
Menni. Vagy egyéb megoldással helyrehozni az anyagi rést. Szívből kívánom, hogy legyen más megoldásod, mint az abortusz! Bocsi az előzőhöz tartozik, a kislányom nekifutott a kezemnek és elküldte.
2020. júl. 30. 18:36
 16/17 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező a dolog a te döntésed a pároddal együtt, nektek kell átgondolni, hogy nektek mi fér bele, és mi nem. A lelkiismereti terrorista hittérítőkkel, magzatvédőkkel nem kell foglalkozni, nem az ő életükről van szó, hanem a tiétekéről.

A kérdésedre meg meggkaptad a választ, a CSVSZ-t kell felkeresned, mindegy, hogy hol.

2020. júl. 30. 18:45
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha budapesti vagy, 6-7 hely kozul is valaszthatsz.
2020. aug. 3. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!