Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Nemi erőszakból keletkező...

Nemi erőszakból keletkező terhesség esetén mindenképp el kell vetetni a babát?

Figyelt kérdés
Volt már hogy valaki mégis megszülte?
2019. júl. 29. 16:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
83%

Az emberi élet tiszteletben van tartva. Annak a nőnek is tisztelni kellene az életét, akit megerőszakoltak.

Még ha erőszak nem is történik, akkor sem inkubátor senki.

Az emberi élet tisztelete ott kezdődik, hogy nem tesszük tönkre mások lelki világát azzal, hogy gyilkosnak nevezzük, holott ő maga egy bűncselekmény áldozata.

Ha jól emlékszem volt valami olyasmi kijelentés is, hogy az vesse rá az első követ ki bűntelen közületek.

Ennek ellenére sziklákat hajigálsz.

2019. júl. 29. 17:47
 12/24 anonim ***** válasza:
89%

Kàr, hogy a válaszadók megint elvi vitát generálnak egy egyszerű kérdésből.

Nem kell

És biztos vagyok benne, hogy többen megszülték ( aztán vagy megtartották, vagy örökbeadták)

2019. júl. 29. 17:54
 13/24 anonim ***** válasza:
92%

Egy ilyen not "ismerek" hallomasbol,

A nagymamam szoszedja volt, most lenne kb90eves a neni, nagymamam azt meselte egy orosz katona megeroszakolta ezt a holgyet, teherbe is esett szegeny, a megszuletett kislanyt tisztesseggel felnevelte, az egesz falu tudta, hogyan fogant a baba, de abban az idoben es korulmenyek kozt, lehet nem is volt lehetoseg az abortuszra.

Minden tiszteletem eze a noe, en nem lettem volna ra kepes, ez az egyetlen eset az, amikor abortuszra mennek, de biztosan nem lenne igy sem konnyu.

A valasz pedig, h nincs olyan h meg kell szulni, vagy el kell vetetni a babat, egy no ma Magyarorszagon rendelkezhett sajat mehe felett!

2019. júl. 29. 18:04
 14/24 anonim ***** válasza:
95%

Beszélgettem egyszer egy bácsival a buszon, távolsági járat volt, egyetemista koromban, a bácsi pedig mellém ült, és megkérdezte, zavar-e ha beszélget velem? Nemet mondtam, mivel szeretem az időseket, és tudom, nincs senkijük általában. Egy kedves öregúr volt, aki elmesélte, hogy az ismeretlen katona az édesapja, mivel 1945 év elején megerőszakolták az Édesanyját, többen is. Még az sem biztos, melyik katona volt hát. Ennek ellenére a nő megszülte, és soha nem éreztette vele, hogy milyen szörnyű körülmények vezettek a születéséhez, becsületben, bár szegénységben, de szeretetben nevelte férfivá a kisfiút, mindent megadott neki, ami szűkös anyagi körülményeik közt lehetséges volt.

Mérnök lett a bácsi, Édesanyja támogatta a tanulásban. Mikor az anyja magatehetetlen lett, a fiú egyedül ápolta, mivel sajnos soha nem nősült meg. Ő ült mellette, amikor az anyja örökre elaludt, és még utóljára mondta neki: Kisfiam.

Annak ellenére, hogy ez egy szép történet, én tudom, hogy nem lennék képes arra, amit a fiú anyja tett, és nem szülnék meg egy később akármilyen rendes, tisztességes embert, ha ilyen kegyetlen módon foganna.

2019. júl. 29. 20:31
 15/24 anonim ***** válasza:
57%
Ezek a háborús megeröszakolásokból lett gyerekeknél más a helyzet, mert akkoriban nem volt abortusz, a nöknek nem volt választási lehetösége!
2019. júl. 29. 21:43
 16/24 anonim ***** válasza:
42%
15 ez nagy tévedés. Volt abortusz és sokat meg is csináltak épp ezért. Kvázi engedélyezve volt. De tény, hogy sok gyerek meg is született.
2019. júl. 29. 21:59
 17/24 anonim ***** válasza:
84%

Figyelj semmi sem kötelező, aki akarja megtartja aki nem az nem és egyiket sem lehet elitélni a döntéséért

Mindenki a saját életéért tartozik felelösséggel, szóval egy ilyen döntést mindenkinek magának kell meghoznia

2019. júl. 29. 22:15
 18/24 anonim ***** válasza:
90%

Valamelyik agyoniskolázott amelyik lepontozta a válaszom miszerint volt abortusz

magyar közgondolkodásban a legmélyebb nyomot a magyar nők megbecstelenítése hagyta. Mivel hivatalosan erről a kérdésről beszélni sem a maga idejében, sem utána évtizedekig nem lehetett, pontos számadatok nem állnak rendelkezésünkre a megerőszakolt nők számával kapcsolatban. Pető Andrea történésznek a Rubicon februári számában megjelent cikke szerint a becslések 50 ezer és 800 ezer eset között szóródnak. A számokat a nemibeteg-gondozók, a tisztiorvosok, a terhesség-megszakítások adataira és a jobban dokumentált német és osztrák esetek párhuzamaira építik.

Én elhittem a nagymamámnak is, de remélem ti elhiszitek a történészeknek...

2019. júl. 29. 22:22
 19/24 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk a családban volt orosz katonától gyerek. Őt is felnevelte az anyja és annak férje, aki nevére is vette. Azt sajnos nem mondhatni, hogy szeretetben, de tisztességgel. Felnőttként a maga alapította családtól kapta meg a megbecsülést, szeretetet. Meg a testvérei is szerették. Már nem él sajnos. A nemi erőszakból fogant gyerek nem lesz automatikusan kevesebb, és a neveltetésétől függően vannak az esélyei az életben. Nem kötelező elvetetni, ahogy megszülni sem. Felnevelni sem kötelező, ha mégis úgy van vele az anya, hogy az abortuszt ellenzi, de nem akarja nevelni is a gyereket.
2019. júl. 30. 09:47
 20/24 anonim ***** válasza:
21%
Olyan nincs, hogy el kell vetetni. Ha az érintett nő szeretné, akkor megtartja. Sajnos az van a közgondolkodásban, hogy ilyenkor az egyetlen megoldás az abortusz. De ez nem így van. Sokan vállalják így a gyermeküket, például Paula Peyton, aki egy amerikai életpárti aktivista. Jennifer Christie is így tett, és Laura Ní Chonghaile. Van egy Unbroken Ireland nevű szervezetük is. Olyan erőszakból fogant babákat is megszültek, akik mostmár hírességek, például Rebecca Kiessling egyetemi oktató, Ethel Wathers énekesnő. Vannak, akik örökbeadják erőszakból fogant gyermeküket.
2019. júl. 30. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!