Táppénz? Hogy működik az igazolások leadása, hosszabbítása?
December eleje óta táppénzen vagyok, nagyon erős görcsök és egyéb gondok miatt.
Akkor ott a kórházban ráírták a leletre hogy veszélyeztetett, utána a háziorvos kiállította a táppénzes papírt.
Azóta ha voltam nőgyógyásznál mindig vittem a leletet és írta tovább a táppénzt.
Szóval, ez végig így lesz, hogy csak 1-2-3 hetekre kapom meg a papírt, és megint csak emiatt kell bemennem? Vagy hogy működik ez máshol? Illetve akkor a kifizetés is csak részletekben lesz?
Mert elvileg ma viszem az új papírt, és azt mondta háziorvos hogy akkor máig írja. De legközelebb csak februárban megyek nőgyógyászhoz, utána hozzá. Ilyen esetben?
A folyamatos táppénzt problémától függetlenül 2 hetente hosszabbítják.
Az, hogy mennyire részletekben fizetik ki neked, az csak attól függ, hogy milyen gyakorisággal adod le a papírokat a munkáltatódnak és ő hogy dolgozza fel, hogy továbbítja az oepnek.
Köszönöm.
Azt mondták, hogy csak a városban élőknek adják ki ők, a "vidékieknek" a háziorvos állítja ki.
Midig 2 hetente adják a tp papírt, én havonta járok ertük.
A nődoki elvileg nem vehet tpre, ahogy azvegyik válaszadó írja, ő csak javaslatot ad a táppénzen tartáshoz a házidokinak.
Én mindig ho végén járok háziorvoshoz, előtte pedig nődokihoz a javaslatért, utána postán feladom a havi tp papírt. Ez nagyon max 2 napot vesz igénybe 1 honapban.
"A nődoki elvileg nem vehet tpre, ahogy azvegyik válaszadó írja, ő csak javaslatot ad a táppénzen tartáshoz a házidokinak."
Ez olyan elvileg, hogy konkrétan fszság. A háziorvos az, aki semmire nem menne szakorvosi javaslat nélkül. A nődokinak meg nem kell javaslat, mert ő a szakorvos és akkor vesz tp-re, amikor akar.
Már a második terhességemet viszem úgy végig, hogy a háziorvos még csak nem is látott és a naggyal is voltam tp-n (akkor csak a végén), most meg az elejétől azon vagyok.
Pont,hogy a háziorvos,aki nem vehet tp-re csak max 1 hétre!
Így a nőgyógyász adja a szakorvosi papírt.
Az rajtad múlik, 2 hetente, vagy havonta adod e le.
Azt érdemes tudni, hogy táppénz arra az időre jár, amennyit a jelenlegi munkahelyeden eddig töltöttél..vagy ameddig megszakítás nélkül van biztosításod.
Én ebbe estem bele, decemberben elvették a tp-em, és februárban szülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!