Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » A 12. héten, a down-szűres...

A 12. héten, a down-szűres alapján nem lett jó az AFP értékem. Magzati szív ultrahangra vizsgálatra kell mennem. Valakinek mondták ilyen korán, hogy oda kell menni? Nem a 16. héten mérték régen?

Figyelt kérdés
2019. jan. 14. 11:02
 1/3 anonim ***** válasza:
Az, hogy javasolták, nem azt jelenti, hogy azonnal kell menni. 18-20 hét előtt nem is látják rendesen a szívét.
2019. jan. 14. 11:15
 2/3 A kérdező kommentje:
Ezért nem is értem, mert ők nem javasolták hanem mondtak, hogy kötelező. Nem azért vagyok fent akadva, mert hogy mennem kell, a baba egészségéért mindent, hanem mi alapján mondja most ezt, mikor ebből az eredményből még nem lehet megállapítani.
2019. jan. 15. 09:29
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem azert mondtak h menj mindenkepp, mert bizonyos ertekek ezeknel a genetikai szureseknel utalhatnak szivfejlodesi rendellenessegre is, nem biztos, hogy mondjuk down korra gyanakszanak. Mondok egy peldat. Ha a tarkoredo erteke magasabb mint kene az ugye legtobbszor a down kor jele. Viszont ha minden mas szures azt mutatja hogy down korra alacsony a kockazat (kombinalt teszt prena test stb), akkor elkuldenek maguati sziv un-ra mert az okozhat meg magas tarkoredot. Most ez csak egy pelda volt.

Lenyeg hogy ha barmi elteres van akkor tenyleg erdemes magzati sziv uh-ra menni, hogy kizarjak a szivfejlodesi rendellenessegek.

Viszont ezt a 18.het elott folosleges megcsinaltatni. 18. es 20. kozott menj!

2019. jan. 16. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!