Az lenne a kerdesem hogy mostanság hány alkalommal kell járni terhesgondozásra?
Amikor már van az embriónak szívműködése, akkor hívd fel a védőnőt és egyeztess vele, mikor tudsz hozzá menni. Átlagosan havonta egyszer kell megjelenni. Mindig egyedül veled foglalkozik. Kivéve ha a védőnői szolgálat valamiféle tanfolyamot is tart, mondjuk a szoptatásról.
Mindig vidd magaddal a nőgyógyász (vagy bármilyen más doki) által adott papírokat illetve a laboreredményeket is, mert ezeket ő is lekönyveli. Amúgy vérnyomást mér, súlyt, esetleg néz egy vizeletet nem ürítesz-e nagy mennyiségben fehérjét, később magzati szívhangot is néz. Van aki haskörfogatot méreget... rendkívül elavult módszer. Illetve elláthat tanácsokkal.
De sose feledd, hogy ezek csak tanácsok. Vannak nagyon buzgó védőnők, akik szentírásnak veszik amit mondanak, főleg mikor már megvan a baba. Ha te nem értesz vele egyet, akkor csak bólogass és ne törődj vele.
Sok kismamát, de főleg kezdő anyukát frusztrált már félholtra védőnő... ez komoly.
Olyanokat hallottam már én is, de itt az oldalon is olvastam olyan sztorikat, hogy az állam leesett, mit megenged némelyik magának...
Az enyém szerencsére jófej, jó tanácsokat kaptam tőle idáig, hogy mivel tudok könnyíteni a terhességem nehézségein. Valamint múltkor gondoltam megkérdezem, hogy mit javasol babaaltatásra, mert kicsit elvesztem a témában. Ékpárna, pólya, babafészek, hálózsák stb... Aztán felvilágosította kis kezdő agyamat, hogy nincs recept. Amit az egyik baba szeret, azt a másik nem. Nekünk kell majd rájönni, hogy a miénknek mi lesz az ideális. És ez nekem nagyon szimpatikus volt. Kár hogy alapvetően nem ő lesz a védőnőnk, mert vagy még a baba születése előtt, vagy nem sokkal utána költözünk.
28 hkm
mi felénk a nőgyógyász ad papírt, amit oda kell adni a védőnőnek és úgy állítja ki a kiskönyvet 😊 ez kb. 10-11.héten történik
havonta kell járni védőnői tanácsadásra, majd 36.héttől hetente ( de úgy is mondja az első találkozásnál) én mindig kapook időpontot a következő tanácsadáshoz! csak egyedül vagy, nincs más kismama bent a beszélgetésnél ☺
vizeletet mindig kell vinni, mert teszt csíkkal nézi, hogy mindenrendben van-e
Vérnyomás és súlymérés van + 16-18.héttől babaszívhangját is fogja nézni
leleteimet, vérvételes eredményt is mindig megnézi
babaérkezése előtti hetekben általában van otthon látogatás 1 alkalommal, mert kell írni a kórháznak esettanulmányt, hogy hazaengedhető-e a kisbaba
Ami eszedbe jut a terhességgel kapcsolatban bármit kérdezhetsz tőle, vagy a félelmeidet is megoszthatod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!