Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Ki hova, melyik kórházhoz/sztk...

Ki hova, melyik kórházhoz/sztk-hoz tartozik?

Figyelt kérdés

Egyenlőre még csak tervezgetjük a baba kérdést, viszont nem teljesen világos nekem hogyha egy teszt pozitív lenne, után merre induljak?

Budapesten élünk, de a bejelentett lakcímem Pest megyei ahol a szüleim laknak.

Ezért pl a kerületi SZTK-t nem tudtam eddig igénybe venni (pl nőgyógyászat) mert elküldtek. Így sima rákszűrésre meg hasonlókra most magán orvoshoz járok, de a folyamatos terhesgondázás költségei azért meggondolandóak ...

Tehát ha nem helyi a lakcímem akkor várandósan sem mehetnék SZTK-s rendelésre, csak ahova tartozom?

Illetve az orvos fogadás (a szüléshez) sem teljesen tiszta.

Csak magán orvossal lehetséges ez? Vagy az SZTK-n rendelt orvosok közül is választhatok? (mondjuk ez még abszolút későbbi kérdés :D de hát na .. )

2018. aug. 26. 11:11
 1/6 anonim ***** válasza:
31%
Mondjuk logikus lenne bejelentkezni ott, ahol éltek. A gyerek hogy jár majd óvodába, iskolába?
2018. aug. 26. 11:16
 2/6 anonim ***** válasza:
58%
Az állandó lakcimed maradhat, ideiglenesre jelentkezz beba bp.-i címedre és akkor mehetsz az sztk-ba, szüléshez fogadni nem hiszem, hogy lehetne az sztk-s dokit, mert ő nyilván azt szeretné, hogy végig járj a magánrendelésére, de minden megbeszélés kérdése.
2018. aug. 26. 11:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha SZTK alapon akarsz járni a lakhelyed körzetéhez tartozóba,akkor minimum tartózkodás helyileg be kell oda jelentkezned.Különben csak oda járhatsz,ahova jelenleg be vagy jelentkezve.

Csak szüléshez nem valószínű,hogy találsz orvost,akit megfogathatsz.Nem szokták elvállalni,csak úgy,ha a terhességet is ő viszi végig. Nem minden SZTK-s orvos vezet le szüléseket.Nálunk a nővédelmiben rendelő 6-8- ból egy vállal csak szülést,de ő is csak úgy,ha valaki végig hozzájár. Szóval ha fogadott dokit szeretnél,akkor magánba kell menned.

2018. aug. 26. 11:27
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2018. aug. 26. 14:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Mikor pozitív lett a teszt magán dokihoz mentünk csepelre, de szentendre mellett lakunk. Sürgős volt és őt ajánlották, másnapra adott is időpontot. Két hétre rá felhivtam hogy szeretném ha az orvosom lenne (azért két hét mert előtte úgy volt nem tartjuk meg). Nem a legjobb át menni Pesten a dugóba de megéri mert nagyon rendes, illetve a délpestibe megyünk majd szülni, ami szintén nem a közelben van, de mivel az orvos szimpatikus páromnak és nekem is, bármikor hívhatom ha probléma van és eddig nem is volt vele semmi probléma úgy gondolom megéri a dugóba araszolni és magándokihoz járni.

Nagyon rendes volt, mert úgy is fel vett hogy nincs Csepeli címem :)

2018. aug. 28. 16:02
 6/6 anonim válasza:

Szia!

Az én állandó lakcímem a 17. kerület, de Újpesten élek (tartózkodási helyként szerepel a lakcímkártyámban). Terhesgondozásra 17-be járok(+háziorvos, fogorvos, stb..), de védőnőhöz 4. kerület. Az orvosfogadásról annyit hogy szerintem simán választhatsz az SZTK-s orvosok közül, aki pl. nekem diagnosztizálta a terhességet, a rendelés végén átnyújtotta a névjegykártyáját(az már más, hogy végül nem fogadtam orvost).

2018. szept. 14. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!