Elutazott a vedono, mit csinaljak?
Sziasztok!!!
Hatalmas problemaba utkoztem!
36 hetes terhes vagyok, 38.heten programozott csaszarom lesz, mivel a dragra kislanyom eleg nagy, es meg mindig farfekveses..
De nem is ez a lenyeg.
Hanem hogy elutazott a vedonom, 3 het szabira, es pont akkor jon vissza, amikor nekem be kell feludnom a korhazba, viszont hianyzik meg egy pecset a kiskonyvembol, es sehogy sem tudom elerni, hogy ilyenkor mit csinaljak, hogy belekeruljon a konyvembe a pecset.
Nyilvan nem akarom zaklatni, de meg az sms-re sem valaszol, hogy megis mit kellene tennem, mert pont ugy beszeltuk, hogy ha visszajon, akkor meg tudunk talalkozni, viszont tegnap kozolte az orvosom, hogy mi a helyzet.
Ilyenkor mivan?
Tenyleg azert nem fogok csaladit kapni, mert o elutazott, es nem lehet elerni?
1) A 4 pecsét nem a családihoz kell, hanem az egyszeri anyaságihoz
2) a 4 alkalom összesen kell, amibe beletartozik a védőnő és a nőgyógyász is. nekem ez már az első trimeszter végére megvolt... a szülés után fogsz kapni egy hivatalos papírt az orvostól, hogy hány alkalommal jelentél meg nála, és azt kell vinni
3) nekem is nagy a fiam és faros, de ennek ellenére 39. hétre írtak ki császárra, azt mondta a doki hogy annál 1 nappal sem lehet korábban csak emiatt, pedig direkt kérdeztem, mert aznap van a nagynéném szülinapja, neked hogy lett 38. hét?
4) a védőnőnk nekünk is elég laza, ha fontos az a pecsét akkor hívd fel a védőnői szolgálatot és kérj pecsétet a helyettestől vagy a vezető védőnőtől, de ha a dokival együtt elég a terhesgondozások száma akkor szerintem hagyd annyiban
5) nekem azt mondták hogy koraszülés esetén nem kell meglennie az összes pecsétnek az anyaságihoz, nem tudom hogy te ebbe beleszámítasz-e a 2 heteddel, de ha pont akkorra lett volna időpontod a védőnőhöz és ő ezt igazolja, akkor szerintem elfogadják
Nem kell a védőnő semmihez. Sőt, olyan szinten elcseszett a rendszer,hogy nem helyettesítik egymást.... Engem 1x látott védőnő a terhességem alatt,aztán baxott felvenni 6 hétig a telefont. Aztán egyszer sem hívott vissza, már én sem kerestem.
Terhesgondotásra jártál, az a fontos,a pecsétet senki nem nézi.
A védőnő 4 pecsétje az egyszeri anyaságihoz(asszem így hívják) kell.Szerintem semmi máshoz.Minden máshoz az anyakönyvi kivontat,személyigazolvány,tb kártya ,adó kártya..
Nálunk speciel mindig van aki helyettesíti a védőnőt olyan soha sem volt, hogy elment nyaralni és ne lett volna helyette más.Menj el ahova gondozásra jársz tuti van valaki helyette aki be tud neked pecsételni.
Összesen kell négy pecsét, nem külön a védőnőtől. És gondolom, már van a könyvecskédben annyi - négyszer látott már a doki, amióta kiállították a könyvet, nem?
Ha legközelebb beszélsz a dokiddal, mondd meg neki, min aggódsz, és tuti kiállítja az igazolást hogy 4 alkalommal megjelentél terhesgondozáson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!