Valaki segítsen kérlek megőrülök?!

Sejtettem, hogy nem mákdarálóval méred a vércukrodat :D Sajnos nem mindegy a márka, nem mind 100%-osan megbízható.
Jövő hétig nem lesz semmi baja a babának, onnantól pedig szakértő segít. Jó egészséget!

Én 36 hetes diabos vagyok. 23 hetesen derült ki, azóta diétázom, de folyatosan ott lebegett a fejem felett, hogy inzulint kapok, mert bár nagyon szigorúan tartom a diétát; a reggeli és esti cukraim sokszor voltak 7 felett.
Amiben 'hibáztál' az a paradicsom pl. Azt főleg a reggelihez, vacsorához már nem nagyon lehet. Olyankor nekem is mindig kiugrott a cukrom. De még az uborkától is.
Kell találni egy jó kenyeret. Ez is kulcslérdés. Nekem ez volt a legnehezebb, és csak a 32. hétre sikerült. Nagyon ajánlom neked a Ceres Slimm teljes kiőrlésű, szénhidrát csökkentett kenyeret (barna a csomagolás teteje, a zöldtől, ami nem teljeskiőrlésű, csak ch csökkentett, nekem már magas volt). InterSparban szoktuk venni, ez egy előrecsomagolt toast kenyér.
Nekem a Korpovit keksz sem jött be, helyette a teljeskiőrlésű, Gullon márkájú kekszek váltak be. Ha megnézed az összetételüket, látod majd, hogy a Korpovitban több a ch és a cukor.
Nekem ezek voltak a kulcskérdések, hogy megússzam az inzulint- igaz, nagyon türelmes volt hozzám a diabetológus, mert bár sok mérésem volt 7 felett, de azért 7,8 alatt voltam szinte mindig, a babám normál nagyságú és folyamatosan figyeltek minket.
Főétkezéshez pedig csak kétféle köret jöhet nálam szóba: párolt zöldség és bulgur. Minden más felviszi cukrom.
Nekem egy napi étkezésem így néz ki:
Reggeli: 2 szelet -fent említett- toast kenyér pirítósnak, margarinnal; tea stevia-val.
Tízórai: gyümölcs -pl. 1 db alma-; 2 db tk. Gullon keksz
Ebéd: Leves -pl. húsleves; sült csirke bulgurral.
Uzsonna: tejtermék (kefír vagy joghurt) 1 db toast kenyér, vagy 2 db keksz
Vacsora: tojás rántotta 2 db pirítóssal.
Utóvacsora: 2 db Gullon keksz
Fontos még: Mérés előtt mindig moss kezet! Ugyanis bármit megfoghatsz -pl. gyümölcsöt odébb teszel és rámegy a leve- és beméred a kezeden a cukortartalmát.
Mindig 3 óránként étkezz, és a reggeli nem csúszhat el 7 óra utánra.
Mindig utóvacsorázz!
Ha ezek sem jönnek be, akkor marad az inzulin...

Nővérként még annyit fűznék hozzá az utolsó válaszolóhoz, hogy mielőtt méred a cukrod soha ne töröld le alkoholos fertotlenitovel az ujjadat, mert abban is van cukor. Csak alaposan moss kezet es torold meg.
Aki meg azt írta, hogy ha túl mélyre szúrod akkor magasabb lesz a cukor , azon jót nevettem , bocsi de senki nem lehet ennyire buta...

18.
Nem túl mélyre szúrtam, hanem sok vér ment a papírra és ezért fals eredményt mutatott. Amikor közvetlen utána rendesen mértem, más eredményt mutatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!