Védőnői szolgálat kinek és hogyan?
"(5) * A védőnő - a (4) bekezdésben foglaltakon túlmenően - köteles a védőnői gondozás lehetőségét felajánlani a körzetében életvitelszerűen tartózkodó azon személynek is, akiről tudomást szerez, és ellátása védőnői kompetenciájába tartozik. Ebben az esetben - a gondozásba vétel elfogadását követően - a védőnő haladéktalanul írásban értesíti a bejelentett lakóhely szerint illetékes védőnőt a gondozásba vételről.
(6) * Az (5) bekezdés szerinti esetben - a gondozásba vétel elfogadását követően - a védőnő haladéktalanul írásban értesíti a bejelentett lakóhely szerint illetékes védőnőt a gondozásba vételről."
Viszont ha a babát oda fogjátok vinni, érdemes bejelentkezni.
A védőnői szolgálat körzetekre van felosztva.Nem választható.Ahhoz a körzethez tartoztok,ahol a baba életvitel szerűen élni fog.Elvileg a lakcím kártyán tartózkodási helynek fel kell tüntetni azt,ahol laktok,mert ahhoz védőnőhöz hivatalosan csak így tartozhattok.Ahol mi lakunk,az első mozzanata volt elkérni a lakcím kártyát,addig szóba sem álltak velem.De valahol nem foglalkoznak vele.
Érdemes amúgy bejelentkezni,mert a későbbiekben szükséges lesz még.
Én nem tudtam bejelentkezni se lakhely, se tartózkodási hely szerint, mert rendőrségi zár alatt volt (és van azóta is). Így anyósékhoz jelentkeztem be, de ők Pest megye másik végén laknak, így esélytelen lett volna a védőnői dolgokat állandó utazással megoldani.
Én felhívtam a körzetes védőnőt, hogy nem ide vagyunk bejelentve, de itt lakunk és ide hozzuk haza a babát. Mondta, hogy semmi akadálya, neki kötelessége ellátni a körzetébe élőket, függetlenül attól, hogy nincsenek bejelentve se lh-re, se th-ra.
Szóval hívd fel a körzetes védőnőt és mond el neki, hogy nem fogtok, nem tudtok bejelentkezni, de itt laktok, és hogy tudjon róla, hogy vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!