36 évesen van kötelező plusz vizsgálat?

36 37ev felett van magzatlevetel stb..
36evesen szigoruan elkuldik

37 évre emelték a korhatárt, ami felett elküldenek genetikai tanácsadásra. Ott tájékoztatnak a lehetséges választható vizsgálatokról, illetve felajánlják a magzatvízvételt, amit elutasíthatsz. Ma már vannak olyan nem invazív vizsgálatok, amikkel a Down és Edwards kór kiszűrhető. Én Prena tesztet csináltattam, ami 99 % pontosságú, csak nagyon drága.
De az ismerősödnek nem lesz kötelező a genetikai tanácsadás sem.

38 évessen engem nem küldtek magzatvíz vizsgálatra.Ami kötelező volt az a kombinalt teszt jó eredményeket hoz akkor nem veszélyeztetik a babát.
A kombinalt tesztet viszont 36evesen megéri megcsinálni.., akkor is ha csak 37 évtől kötelező.Egy vérvételbol és uh-bol áll.Ennyit megér az embernek, hogy legalább sejtse minden oké e.

38 évesen szültem a 3 gyermekünket.
Semmi sem kötelező. A dokim tajekoztatott az ajánlott vizsgálatokrol, lehetőségekrol, majd aláíratott velem egy papírt, hogy miket mondott, és tudomásul veszem, hogy minden a saját döntésem.
Persze nekünk sem volt érdekünk egy beteg gyerek, így kombinált tesztet választottunk elsőnek (nekem ez mindháromnál volt), és úgy, volt, ha felmerül a gyanúja, megyünk Prenara. Végül szuper eredmények lettek, így csak a genetikai tanácsadás volt még, ahol szintén meghallgattuk a kockázatokat, elmondták, hogy az amino mire jó, de mik a veszélyei. Azt nem kértük. Igazából ha bármi arra utal, hogy beteg, mentünk volna tovább, de szerencsére nálunk minden oké volt.
Ja, és a dokim 37 éves kortól mondja mindezt, hogy ez az előírás nekik, vagy csak ő döntése, nem tudom.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!