Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Igaz, hogy a 12. heti genetika...

Igaz, hogy a 12. heti genetikai uh-t csak magán úton intézhetem?

Figyelt kérdés

Eddig a Rókus kórházban voltam nőgyógyásznál, Péceliként oda tartozunk, (bár az orvos erről nem tudott). A védőnő azt mondta nekem, hogy a genetikai uh-t nem csinálják meg a Rókusban TB-alapon, csak magánban. Igaz ez?

Ha nem, erre az uh-ra miben kell másként "jelentkezni" a Rókus kórházban? Mi a menete ennek?

2018. márc. 22. 15:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Bár én nagyon régen voltam genetikai UH-n a Rókusban, akkor nem kellett fizetni és csak szimplán időpontot kellett kérni valami telefonszámon. De egyébként sem hallottam olyanról, hogy bármelyik kórházban fizetni kellett volna egy kötelező vizsgálatért, ha területileg oda tartozol (lehet, a védőnő sem tudott erről?). Szerintem legbiztosabb infót akkor kapsz, ha felhívod a kórházat, akár csak központi számon és megmondod, hogy mire szeretnél időpontot kérni, kapcsoljanak, aztán rákérdezel az illetékesnél.
2018. márc. 22. 15:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak az uh, akkor azért nem kell fizetni.

Ha kombinált tesztet is szeretnél (uh+vérvétel) az nem kötelező, így mindenképp fizetős.

2018. márc. 22. 15:32
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem, csak a kötelező vizsgálatot szeretném. Viszont mivel kb. ugyanekkor lesz esedékes az első vérvétel,én azt hittem így jön ki, ezt jelenti a kombinált teszt, de ezek szerint az más....

Szóval csak a genetikai uh-t meg majd külön a szintén kötelező vérvételt szeretném megcsináltatni.

És köszönöm a válaszokat, hasznosak!!

2018. márc. 22. 15:40
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Így van teljesen más a genetikai UH és a sima vérvétel, mint a kombinált teszt. Kombinált teszt vérvételén nem azt nézik, mint a "kötelező" vérvételen. Sima genetikai UH-ért és előírt 1. trimeszteri vérképért biztos hogy nem kell fizetned. Félreértettétek egymást a védőnővel!

Ő csak felvilágosított a kombinált teszt lehetőségéről, de ezt nem kell megcsináltatnod fizetősen, ha nem akarod.

2018. márc. 22. 17:26
 5/6 Neerdo válasza:
Szia. Bár én nem magyarban élek, el tudom mondani, h két nagyobb típusú genetikai teszt van. Sztem amiről ti is írtatok, az a nyaki redő vizsgálat, amihez a vertesztet is kerheted, ez egy saccolas tulajdonképpen. Ha jól tudom, otthon bizonyos kor felett ingyenes, de nem vagyok biztos benne. Itt fizetni kell a genetikai uhra is plusz a vérvételre. A másik genetikai vizsgálat, amit enis megcsinaltattam azt az anya vérből veszik le, itt nincs Uh, ezt praena tesztnek hívják, és te fizeted, elég kemény összeg Itt 120000 ftnak megfelelő osszeg. Itt laborban végzik el ténylegesen a kromoszóma vizsgálatot 99.8 pontossaggal 4-5 különböző kromoszomalis betegsegre nézve, mint pl down kor. Es ennél kimutatása kromoszómabol a gyermek nemét.
2018. márc. 22. 22:31
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, közben kiderült, hogy elméletileg megcsinálják TB-alapon az ultrahangot, csak nem volt már időpont sehol, ezért mondta a védőnő, hogy valószínűleg csak magánban tudom elintézni. Így is volt.

Még egyszer köszi a hasznos válaszokat!!

2018. máj. 2. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!