Igaz, hogy a 12. heti genetikai uh-t csak magán úton intézhetem?
Eddig a Rókus kórházban voltam nőgyógyásznál, Péceliként oda tartozunk, (bár az orvos erről nem tudott). A védőnő azt mondta nekem, hogy a genetikai uh-t nem csinálják meg a Rókusban TB-alapon, csak magánban. Igaz ez?
Ha nem, erre az uh-ra miben kell másként "jelentkezni" a Rókus kórházban? Mi a menete ennek?
Ha csak az uh, akkor azért nem kell fizetni.
Ha kombinált tesztet is szeretnél (uh+vérvétel) az nem kötelező, így mindenképp fizetős.
Nem, csak a kötelező vizsgálatot szeretném. Viszont mivel kb. ugyanekkor lesz esedékes az első vérvétel,én azt hittem így jön ki, ezt jelenti a kombinált teszt, de ezek szerint az más....
Szóval csak a genetikai uh-t meg majd külön a szintén kötelező vérvételt szeretném megcsináltatni.
És köszönöm a válaszokat, hasznosak!!
Így van teljesen más a genetikai UH és a sima vérvétel, mint a kombinált teszt. Kombinált teszt vérvételén nem azt nézik, mint a "kötelező" vérvételen. Sima genetikai UH-ért és előírt 1. trimeszteri vérképért biztos hogy nem kell fizetned. Félreértettétek egymást a védőnővel!
Ő csak felvilágosított a kombinált teszt lehetőségéről, de ezt nem kell megcsináltatnod fizetősen, ha nem akarod.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, közben kiderült, hogy elméletileg megcsinálják TB-alapon az ultrahangot, csak nem volt már időpont sehol, ezért mondta a védőnő, hogy valószínűleg csak magánban tudom elintézni. Így is volt.
Még egyszer köszi a hasznos válaszokat!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!