15 hetes kismama vagyok de sajnos autoimmun beteg is. Szednem kell napi 8 mg medrolt és 2naponta Delagilt. Sajnos nincs fogadott orvosom debreceni klinikára kell járnom tg ra és uh ra ettől függetlenül lehet természetesen szülni?
Ha az alapbetegséged nem indokolja, szerintem a szülést nem befolyásolja a medrol.
A delagilt viszont úgy tudom nem lehet terhesen szedni. Nyilván ha orvosiddal ezt egyeztettétek az más kérdés, de ezeket alap, hogy írasd be a kis könyvedbe, és bárkihez jársz tudjon róla.
Viszont tudjon róla a mindenkori orvosod, hogy ezt te terhesség alatt szeded (főleg ha folyamatosan kell) mert lassíthatja a baba fejlődését, plusz a te immunrendszeres is elnyomja. (ez nem 100%, de kell, hogy tudjanak róla)
A kezelőorvosod mit mond? Azt gondolom, a gyógyszereket illetően ő a kompetens. Ha szerinte mehet, akkor nincs gond.
A szülést a gyógyszerek nem befolyásolják.
azt jelenti, hogy jelenleg "rossz" helyen van. Viszont csak 15 hetes vagy, a méhed még nagyon sokat fog nőni, a méhlepény várhatóan elvándorol onnan.
A természetes szülés szempontjából baj, ha a méhszájon van, lényegében lehetetlenné, veszélyessé teszi. De még nagyon sok időd van, hogy elkerüljön onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!