Szerintetek, ha a beutalóköteles diabetológiai szakrendelésre odamennék beutaló nélkül, hogy én csak étkezési tanácsadást szeretnék, akkor mit mondanának?
Figyelt kérdés
2017. máj. 25. 00:40
11/17 anonim válasza:
Maganorvos nem utalhat be állami rendelésre, nyilván azért nem adott neki beutalot.
12/17 anonim válasza:
A legtöbb magánorvos rendel sztk-ban vagy dolgozik kórházban és ott adja a beutalókat. Ahol én lakok, itt legalábbis két megyében is így csinálják.
13/17 A kérdező kommentje:
Pontosan, a magánrendelésére járok, de rendel a kórházban is, ha akartam volna, a vérvételre tud adni beutalót. Még mondogatta is, hogy de ha mégis a kórházba akarok menni akkor szóljak neki előtte.
2017. máj. 25. 08:40
14/17 anonim válasza:
De adhat akkor diabetológiára is beutalót. Csak azért nem ad, mert tudja, hogy ez nem diabetológiai szakrendelés hatásköre. Nem diétás szaktanácsadásra gondolt? Az tényleg szinte minden kórházban van hetente/két hetente teljesen ingyen és beutaló nélkül, onnan biztos nem hajtanak el. Ennek nézz utána.
15/17 A kérdező kommentje:
Köszi, ennek utánanézek majd, ő nem ezt mondta, mert konkrétan így hangzott el, hogy diabetológia és igaz, hogy kell beutaló, de szerinte anélkül se küldenek el, ha mondom, hogy nekem csak étkezési tanácsadás kell. :)
2017. máj. 25. 08:57
16/17 anonim válasza:
Beutalo nelkul nem latnak el. Igy nem lehet dokumentalni, illegalis.
Beutalo nelkul surgossegi ellatas van csak.
17/17 anonim válasza:
Mennyi az az "enyhén emelkedett" BMI?
És mi lett a terheléses cukor eredménye?
Az enyém 26,2 volt terhesség előtt, senki nem foglalkozott vele. Terheléses cukorra a 24. héten kellett mennem, teljesen jó lett az eredmény, se diétáznom nem kell, se megelőzni nem kellett semmit.
És meglepő módon alig híztam, szinte csak a baba + a megnövekedett méh és vérmennyiség súlyát. Szerintem ez lenne a fontos, nem megelőzni valamit, ami nem is létezik.
A kombinált teszteseknek meg semmi köze a súlyodhoz, eléggé gyanús, hogy egy fizetős vizsgálatról csak egy újabb fizetős vizsgálatra akarnak átnyomni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!