Pozitív teszt óta nem dolgozom, munkahelyi ártalmak miatt (vegyszerek, káros anyagok párolgása), és kértem a nőgyógyászt, írja a papíromra, hogy nem javasolja a munkát. Pontosan azt írta rá, h Veszélyeztetett terhes. Munkavégzés nem javasolt.
De én úgy tudom, a veszélyeztetett nem ezt jelenti, hanem az az, akinek probléma adódott a terhesség során. Nekem ilyesmiről szó sincs. Vagy ezt csak így lehet ráírni?
Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek. Nem vagyok képben, első baba lesz.
9, alapbér, nem távolléti díj. NEm ugyanaz. A távollétinek része a pótlék is, az alapbérnek nem.
2017. márc. 20. 19:29
12/16 anonim válasza:
Én is vegyszerekkel dolgoztam de én a munkáltatómtól kaptam egy igazolást, hogy nem tudnak könnyített munkát adni és kérelmezték a táppénzre vételem. Ennek ellenére sem a háziorvosom se 3 nőgyógyász nem akart táppénzre venni. Aztán kb az 5. látogatásomon a háziorvosom azt mondta hogy csúsztassak egy kis pénzt a kis borítékocskámba és úgy keressem fel a nőgyógyászt... Nem is kell szerintem mondanom hogy mélységesen fel voltam háborodva... De találtam egy nőgyógyászt aki elmondta hogy a háziorvosomnak 2 hétre tp-re kellett volna vennie mivel látta hogy mások nem akarnak ráadásul azt is megemlítette hogy az igazolásom ellenére végtelen szemétség hogy a nőgyógyászok ezt nem tették meg. Szval kaptam egy papírt miszerint veszélyeztetett terhes vagyok és otthonomban pihenés javasolt.
2017. márc. 20. 22:03
13/16 anonim válasza:
Utolsó, ez se törvényes. Fel kellett volna menteni, az Mt 60.par alapján.
És a lepontozóknak üzenem, nem pirospacsizni kell, hanem jogszabállyal alátámasztva leírni a jó választ.. Mert ugye az alapján pontoztok, helyes vagy nem? Ja, persze...
2017. márc. 21. 06:02
14/16 anonim válasza:
Kedves utolsó. Köszönöm, hogy te megláttad a mondandómban a lényeget. Tudom hogy nem törvényes és azért is írtam le a történetem, hogy a kérdező lássa hogy sok kismamának ennél is nehezebb a dolga.
Nem értem a lepontozást de különösebben nem is zavar. A lényegen nem változtat.
2017. márc. 22. 12:26
15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyet sem pontoztam le, mert eddig semennyire sem voltam képben.
2017. márc. 22. 17:22
16/16 anonim válasza:
Hogy sikerült dolgoznod? Meddig voltál,veszélyezettt kismama?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!