Mit jelent pontosan a várandós gondozás?
Figyelt kérdés
Milyen vizsgálatokat fogalal magába? Ès ki végzi?2017. febr. 15. 15:57
1/2 anonim válasza:
Az orvos és a védőnő közösen. Hol ide hol oda kell menned, de ha van pozi teszted utána doki aki megállapítja a terhességet majd az ott kapott papírral védőnő aki kiállítja a terhességi kiskönyvet és a terhesség alatt mondja mikor hova menj. Vérnyomás, súlymérés, vérvétel, vizsgálat, uh stb. Ez a terhesgondozás.
2/2 anonim válasza:
A védőnő dolga a súlymérés, vérnyomásmérés, esetleg a mellvizsgálat. Későbbiekben ő is nézi a baba szívhangját UH-val. A vizsgálati leleteket ő is ugyanúgy átnézi, tanácsokat ad. Én a védőnővel míg terhes voltam havonta találkoztunk.
A szülész, nőgyógyász dolga pedig, hogy havonta megvizsgálja a méhszájat, ő végzi az ultrahang vizsgálatokat is. További vizsgálatokra küld, ha úgy látja hogy szükséges. Ő ad ki receptet gyógyszerekre.
És van általában még a háziorvos, nekem például ő adott beutalót a legelső vérvételre, EKG-re.
Ők ketten kísérik végig a terhességet, jobbik esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!