Hogy is van ez? Ossze vagyok zavarodva.
Kedves kérdező!
Debrecenben lakom,mikor kiderült a terhességem tavaly,bementem a klinikára a terhesambulanciára,kivártam a sorom megvizsgáltak és mondta a doki,hogy jöjjek vissza 2 hét múlva ,mert addigra lesz szívhang.így is volt,mondta,hogy keressem meg a védőnőt ahova tartozom helyileg.A védőnő mondta,hogy ő csak akkor tud érdemben foglalkozni már velem, ha bemegyek az sztk-ba ahhoz a nőgyógyászhoz akihez tartozom,ő ad beutalót hivatalosan a védőnőhöz.A 12 hetes ultrahang UTÁN kaptam kiskönyvet.Nekem nem kellett háziorvoshoz menni semmivel.5 hetente volt tanácsadás,meg az orvos kiadta az új beutalókat a vérvétel,vizeletre.Az sztk-ban 1 helyen volt a védőnő meg az orvos, meg a nőgyógyászati labor,sosem voltam 1 óránál többet mert mindig előre volt időpont.Harmadik trimeszterben szívhangot is nézett a doki.A 32-33 hét körül fogadtam fel a szülésznőt,36 hetesen 2x találkoztunk vele,egyszer én egyedül, egyszer a férjemmel,ugyanazokat mondta el neki is ő is megnézhette a szülőszobát.37+ 5 naposan szültem a klinikán.A táppénzes papírt is az sztk-ban adta az orvos.
Ma magánorvoshoz jársz, szinte az összes vizsgálatot magánban kell megcsináltatni. A háziorvos tud adni beutalót a vérvételek nagy részére (de pl. a toxoplazmáért sokszor fizetni kell), de pl. a kötelező uh-ok fizetősek lesznek. Ezt jó, ha tudod - én nem tudtam.
Orvost bármikor lehet váltani, de nagyon a végén már nem szoktak vállalni.
Ha privát jársz olyan orvoshoz, aki egyébként korházban, sztk-ban dolgozik, bizonyára kiad minden receptet, beutalót tb-re.
Teljesen magán orvonál, magán kórháznál változó lehet, attól függően, milyen szerződései vannak a dokinak .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!