Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Hogy is van ez? Ossze vagyok...

Hogy is van ez? Ossze vagyok zavarodva.

Figyelt kérdés
Ha most vagyok 5 hetes terhes, jovo heten elmegyek magandokihoz aki ha megallapija a terhesseget felvesz terhesgondozasba? Es csak hozza jarhatok ez utan? Mert egyebkent mentem volna hozza mas miatt mert a terhesseg most derult ki es ha mar van idopontom hozza elmegyek mert egy kedves baratom ajanlotta ot. De nem ott dolgozik abban a korhazban ahol szeretnek szulni. Akkor elmennetek ehhez a jo hirben allo orvoshoz es utana valtanatok? Ilyenkor mit kell csinalni? Nem voltam meg ilyen helyzetben. Ha pedig a korhazat kineztem mar magamnak olyan orvost kell valasztani aki ott is dolgozik? Vagy magan vagy sztk-s? Es ha elmegyek a magandokihoz aki a belvarosban van akkor hova fog kuldeni vervetelre meg stb? Gondolom nem az en sajat kulvarosi teruleti sztkba igaz? Bocsi a sok kerdesert de tok ossze vagyok kavarodva
2017. febr. 6. 08:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Nek kotelezo ahhoz az orvoshoz jarnod a jovoben attol fuggetlenul, hogy a terhesseget o allapitja meg. Egyebkent nem valoszinu, hogy felvesz terhesgondozasba ket okbol is: a terhes kiskonyvet a haziorvos, vagy a vedono szokta kiadni. Nekem pl a vedono adta. A masik, hogy a 12. het elott tulzottan nem terveznek az orvosok elore, hiszen sok minden elofordulhat sajnos. Ne lepodj meg, ha elso korben csak annyit tesz, hogy visszarendel mondjuk 2 hettel kesobbre, hogy ellenorizze a szivhangot. Aztan el kell menned a haziorvoshoz, vagy a vedonohoz a kiskonyvert. Ezt erdemes telefonon megerdeklodnod, hogy ki tud neked kiskonyvet adni es ha a vedono, akkor nyilvan eloszor oda kellene elmenned. A kiskonyvedd aztan a haziorvost is fel kell keresni, mert van olyan resz benne, amit o tolt ki. Utana aa hazi dokiddal nem kell tobbet talalkozni, csak majd a vegen, amikor kiir tappenzre. A beutalokat a kiskonyved tartalmazni fogja, ezeket a lapokat csak lepecseteli a hazi orvosod es a pecsetjevel azok mar ervenyes beutalokent funkcionalnak, de van, aki azert ad kulon is. Nekem pl az elso teimeszteri laborra nem adtak, arra a kiskonyvemben levo beutaloval mentem. A tobbi vizsgalatra adtak, de ez csak szokas kerdese... Sztk-ba a sajátodba kell menni, mert korzetileg oda tartozol. Szülni ott szülsz, ahol akarsz es azt fogadsz fel, akit akarsz, vagy ha ugy gondolod, felfogadni se szukseges, mehetsz szulni ugyeleteshez is. Ezt majd ugyis atgondolod, kapsz a kornyezetedtol tanacsokat, elmenybeszamolokat, hogy kinek hogy volt (fogadott doki+ugyeletes szuleszno, ugyeletes doki+fogadott szuleszno vagy ugyeletes mind a ketto) es majd ez alapjan eldontheted, hogy mit szeretnel. (En peldaul magan dokihoz jarok, de szulni ugyeletesnel fogok) Ha fogadott dokinal alarsz szulni, akkor azt a legtobb orvos eseteben felidoig el kell donteni es fel kell keresni, hogy nala szeretnel majd szulni. Felido utan mar nem nagyon szeretik atvenni a kismamakat, de ez is eltero, orvos fuggo, mert van, aki akklr is elvallal, ha 30 hetesen keresed fel. En azt javaslom, hogy az altalad valasztott orvost keresd majd fel a maganrendelesen es beszeld meg vele, hogy meddig keri, hogy veglegesen eldontsd es mik az o feltetelei, mennyi penzt ker, stb.
2017. febr. 6. 09:04
 2/6 babyboom567 ***** válasza:

Kedves kérdező!

Debrecenben lakom,mikor kiderült a terhességem tavaly,bementem a klinikára a terhesambulanciára,kivártam a sorom megvizsgáltak és mondta a doki,hogy jöjjek vissza 2 hét múlva ,mert addigra lesz szívhang.így is volt,mondta,hogy keressem meg a védőnőt ahova tartozom helyileg.A védőnő mondta,hogy ő csak akkor tud érdemben foglalkozni már velem, ha bemegyek az sztk-ba ahhoz a nőgyógyászhoz akihez tartozom,ő ad beutalót hivatalosan a védőnőhöz.A 12 hetes ultrahang UTÁN kaptam kiskönyvet.Nekem nem kellett háziorvoshoz menni semmivel.5 hetente volt tanácsadás,meg az orvos kiadta az új beutalókat a vérvétel,vizeletre.Az sztk-ban 1 helyen volt a védőnő meg az orvos, meg a nőgyógyászati labor,sosem voltam 1 óránál többet mert mindig előre volt időpont.Harmadik trimeszterben szívhangot is nézett a doki.A 32-33 hét körül fogadtam fel a szülésznőt,36 hetesen 2x találkoztunk vele,egyszer én egyedül, egyszer a férjemmel,ugyanazokat mondta el neki is ő is megnézhette a szülőszobát.37+ 5 naposan szültem a klinikán.A táppénzes papírt is az sztk-ban adta az orvos.

2017. febr. 6. 09:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Ma magánorvoshoz jársz, szinte az összes vizsgálatot magánban kell megcsináltatni. A háziorvos tud adni beutalót a vérvételek nagy részére (de pl. a toxoplazmáért sokszor fizetni kell), de pl. a kötelező uh-ok fizetősek lesznek. Ezt jó, ha tudod - én nem tudtam.

Orvost bármikor lehet váltani, de nagyon a végén már nem szoktak vállalni.

2017. febr. 6. 11:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem így van, ahogy 3-as írja, vagy őt átverték. Én magánkórházba járok, de a vizsgálatokat sztk-ban csináltatom. A genetikai ultrahangot is, mindent. Ezeket a leleteket is ugyan úgy elfogadja a doki, mintha náluk készültek volna.
2017. febr. 6. 11:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Először állapítsa meg a terhességet, a lelettel elmész a védőnőhöz, ö odaadja a kiskönyvet és elmondja, melyik kórházhoz tartozol, hova kell menned gondozásra és hol szülhetsz, ha neked nem felel meg, akkor természetesen mehetsz magánorvoshoz és magánkórházba is jó pénzért.
2017. febr. 6. 16:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha privát jársz olyan orvoshoz, aki egyébként korházban, sztk-ban dolgozik, bizonyára kiad minden receptet, beutalót tb-re.

Teljesen magán orvonál, magán kórháznál változó lehet, attól függően, milyen szerződései vannak a dokinak .

2017. febr. 12. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!