Erdekelne elvegezte e valaki a Prenatesztet (szabad DNS) tesztet? Az alapteszt most 75. 000Ft. Erdemes, megbizhato? Nem ad falcspozitiv vagy falcsnegativ eredmenyeket?
99,9% megbízhatóságú, ez pont annyi, mint az amniocentézisé, csak biztonságosabb, nem jár vetéléssel.
Ha viszont pozitív, és el akarod vetetni a babát, mindenképpen kell az aminio is, mert csak azt fogadják el az abortuszhoz.
Nekem a korom miatt megérte (a kombinált teszt eleve rossz eredeményt adott volna), de én a legbővebbet csináltattam.
2-es vagyok. Nálunk saját döntés volt. Az UH-on minden rendben volt. Mindkét babánknál 1mm körüli tarkóredőt mértek, volt orrcsont, megfelelőek voltak a méretek.
De a kombináltban nem bíztam, mert az csak egy arányszám, ráadásul a genetikán szó szerint azt mondták, hogy ha jó az érték, akkor sem biztos, hogy egészséges a baba, ha meg rossz, akkor sem biztos, hogy beteg... Nekem ez nem volt megnyugtató, ráadásul nálam az ikerterhesség és a magasabb hormonszintek miatt nagyobb eséllyel adhatott volna rosszabb eredményt, amivel már lehet, amnio-ra küldtek volna.
Ráadásul két ismerősömnél is felmerült a Down gyanú, náluk így alakult a helyzet:
- 35 felett, vastag tarkóredő, nagyon rossz kombinált teszt, amniocentézis, egészséges baba.
-35 alatt, norm. tarkóredő, uh-on 'mintha' nem látszódna orrcsont, jó kombinált teszt, amniocentézis, sajnos beigazolódott, hogy beteg a baba...
Szóval ezek után én nem bíztam a kombináltban.
Mi a teljes csomagot kértük, az 200 volt uhval együtt, nem bántuk meg. Magas kockázatú kombinált teszt miatt választottuk a biopszia helyett.
Úgy voltunk vele, hogy inkább kifizetjük, mint ne adj Isten mi legyünk az az 1%, akinek nem sikerül a bökés és vetélés lesz.
A teszt szerinte egészséges a baba, még nem született meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!