Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Hányadik hétig nyulkál fel az...

Hányadik hétig nyulkál fel az orvos?

Figyelt kérdés
2016. dec. 10. 19:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Engem is minden alkalommal, 4 hetente mentem.
2016. dec. 13. 14:31
 12/16 anonim ***** válasza:
57%

A mehszaj vizsgaltata a terhesseg alatt felesleges ha panaszmentes a kismama es raadasul veszelyes is fertozest gorcsoket es koraszulest okozhat ill verzest.

A trehesseg megallapitasa huvelyi vagy modern gep eseten hasi UH tortenik igy belso vizsgalat felesleges.

A terhjesseg vegen a 39 hettol lehet esetleg keresre nezni a mehszajt de ugyancsak felesleges ha a baba jonni akar jonni fog a mehszaj 1-2 ora alatt valtozhat

A tulhordas eseten igen meg lehet lazitani a burkot mehszajatol ez segiti a spontan szules elindulasat.

Tuti belem senki nem nyul ha nem adok engedelyt ra

2016. dec. 14. 14:54
 13/16 anonim ***** válasza:
36%

Utolsó ez baromira nem ìgy van.

Valóban nem kell feleslegesen rutinszerűen nyúlkàlni, de ez a màsik baromsàg amit leìrtàl.

Nekem egy làzas betegség utàn panasz nélkül nézte meg a doki bàr az uh- n semmit sem làtott. Kiderült, hogy felpuhult a méhszàj. 1 hét múlva mentem kontrollra, és mondta a doki hogy ettől félt ezért nézte meg kézzel,mert 1 hét alatt 2 ujjnyira kinyìltam. Ha nem vizsgàl meg akkor kézzel és nem mondja hogy pihenjek meg menjek vissza, akkor simàn ki se derül. Vagy csak 22-23 hetesen amikor 3-4 ujjnyira kinyìltam màr és beindult a szülés.

De okoskodj meg ne engedj magadhoz nyúlni...

Igen vannak hatàrok. De pont ez a lényeg hogy nem folyamatos nyulkàlàs és nem is teljes tilalom.

2016. dec. 14. 22:47
 14/16 anonim ***** válasza:
53%

Kizarolag indokolt esetben szabad megnezni es nem kezzel hanem huvelyi uh val.

Ez a szakmam es ez a nemzetkozi protokol es eloiras is.

A who igy irja elo

2016. dec. 15. 10:22
 15/16 anonim ***** válasza:

Utolsónak igaza van. Bár nem a szakmám, de úgy tudom, az új protokoll szerint nem nyúlkálnak (fertőzést okozhat és kinyílhat a méhszáj). A régi orvosom a régi protokoll szerint dolgozott, felnyúlt minden 4. héten, és a szülés is emiatt indult be, hogy megbolygatta a méhszájat.

A mostani orvosom soha nem nézett még kézzel méhszájat (már a terhesség megállapításakor sem nyúlt fel), kizárólag hüvelyi ultrahanggal nézi meg, mennyire van nyitva, illetve megrövidült-e a nyakcsatorna (31 hetes vagyok, ikrekkel).

2016. dec. 24. 12:21
 16/16 anonim ***** válasza:

Koszonom

Igen ikreknel uh mehszajmeres indokolt a 24 het utan

2016. dec. 24. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!