Terhességi vizsgálatok? Magándoki kontra sztk-s rendelés? Egyéb fizetős vizsgálatok? Fogadott orvos?
Nem ciki. Ha megterhelo anyagilag akkor nyilvan marad az sztk, ott sem marad bent a baba 😊
12. Heten a genetikai uh az tamogatott, a vervetel az ajanlott melle, de fizetos. Nem tudom, hogy van e meg mas is.
Én csak a terhesgondozásra járok magándokihoz, szülésre nem fogok orvost fogadni, csak szülésznőt.
A "nagy" vizsgálatokat a magándokim nem a rendelőjében csinálja, hanem a klinikán, ahol amúgy is dolgozik. Ő a fő "uh"-s itt.
Sokan ajánlották és ért az UH-hoz, ezért járok hozzá.
A 12. heti kombinált tesztért (vérvételért) mindenképpen fizetned kell, nálunk a két vérvételes 22ezerFt.
Voltam párszor az elején sztk-ban is, ahová először mentem ott egy irtó bunkó doktornő volt, nem volt UH-ja a rendelőben a terhességet nem tudta megállapítani, a stílust amit előadott, azt inkább hagyjuk... Le se szarta, hogy véreztem a nem várt idején.
Aztán újra vérezni kezdtem szombat éjjel, mentünk az ügyeletre, itt egy normálisabb dokit fogtam ki, hetente jártam hozzá vissza, de az utolsó vizsgálatnál viszont nagyon furcsa volt, nem igazán foglalkozott velem, bármit kérdeztem, ezért döntöttem a magán mellett.
Szülésre viszont azért nem szeretnék fogadni, mert egyrészt eltudjuk mi költeni azt a 100ezret jobb dologra is (nem vagyunk leégve, de azért multimilliomosok sem vagyunk), másrészt többször hallottam, olvastam olyanról, hogy az ügyeletes orvos ahhoz a kismamához hozzá sem nyúl, aki várja a fogadott orvosát. A nagynémimet ez utóbbiért nem császározták meg és fulladt meg a babája... az más kérdés, hogy ilyet lehetne-e vagy etikus-e, ez volt. Harmadrészt pedig a legtöbb (fogadott) doki a kitolásra jön be, azt' csók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!