Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Kisbabát várok, mikor kell...

Kisbabát várok, mikor kell vizsgálatra menni?

Figyelt kérdés
Pozitívat teszteltem, de nem szeretnék egyből ultrahangra rohangálni stb. Hányszor kötelező orvoshoz menni? Úgy gondoltam, hogy elég lenne csak szülés előtt elmenni megnézni, hogy minden rendben van-e. Var erre valami szabályozás?
2016. máj. 30. 14:16
1 2 3
 11/21 Snorri ***** válasza:
52%
A terhesgondozás kötelező!!!!!Nagyon nagy bajba kerülsz, ha nem jársz el, arról nem is beszélve, hogy felelőtlenség!!! Akkor hogy gondolod, beesel szülni a kórházba? Ott először a papírjaidat kérik el, és ha kiderül, hogy nincsenek, akkor nem teszed zsebre amit kapsz. Fel fognak jelenteni. És ha kiderül, hogy valami baja van a babának, az bizony kiskorú veszélyeztetése, mert lehet, hogy egy kezeletlen cukorbetegség miatt van. Onnantól le nem vakarod magadról a hatóságokat, jobb esetben! Arról nem is beszélve, hogy hogyan számolsz el a lelkiismereteddel, és a gyerekkel, ha a te felelőtlenséged miatt lesz valamilyen baja, amit egy életen keresztül viselhet?
2016. máj. 30. 14:53
 12/21 Snorri ***** válasza:
50%
Az első hozzászólóhoz pedig annyit, hogy bizony a magzat érdekeit nézik, úgyhogy simán kötelezhetik vizsgálatra, amit ha elmulaszt, akkor az súlyos jogi következményeket von maga után.
2016. máj. 30. 14:54
 13/21 anonim ***** válasza:
50%

Óriási felelőtlenség nem menni. Sehol nem írtam, hogy a neme miatt kell.

Hanem hogy ha beteg, esetleg felkészülj. Vagy hogy a kezelhető dolgokat kiszűrjék.

Azt meg tudnád magadnak bocsátani, ha egy egészséges magzat azért születne betegen, mert te lusta voltál dokihoz menni?

Ilyen hozzáállással inkább ne vállalj, mert majd őt is lusta leszel orvoshoz vinni.

2016. máj. 30. 14:57
 14/21 anonim ***** válasza:
34%
Megcsinálhatod persze,de ha majd beesel szülni,és kiderül,hogy nem vettél részt a terhesg gondozáson,akkor azonnal jelentik a család védelmiseknek meg a gyámügynek.Ennél kevesebbért is ismerek olyat,akinek nem adták ki szülés utána babát a kórházból csak nagy huzavona árán.Jól gondold meg,bár szerintem ez csak egy provokatív kamu kérdés (merem remélni)
2016. máj. 30. 15:05
 15/21 anonim ***** válasza:
75%

A terhesgondozás nem kötelező, nem lehet senkit rákényszeríteni, de az anyuka jól felfogott érdeke és a babáé is. Már előttem leírták, hogy rengeteg olyan tényező van, amin a baba egészsége múlhat, és egyedül rajtad múlik, hogy a babád egészséges lesz, vagy nem. És ezeknek a tényezőknek a felismeréséhez szűrővizsgálatok kellenek. Tök jó, hogy meg akarod tartani, akkor is, ha beteg lesz, de azért inkább az egészséges baba megszülése a cél. Ha el nem vetélsz addig, mert bizonyos hormonális problémák vetéléshez is vezetnek, ha nem kezelik őket.

A te döntésed.

2016. máj. 30. 15:06
 16/21 Mono144 ***** válasza:
48%
tele van kamu kérdéssel ma ez a fórum
2016. máj. 30. 15:22
 17/21 anonim ***** válasza:
57%
Légyszíves valaki egy jogszabályt linkeljen ahol leírják, hogy kötelező a terhesgondozás.
2016. máj. 30. 15:39
 18/21 anonim ***** válasza:
Agyban a kötelező leginkább. A jogszabályoktól még nem lesz egészséges.
2016. máj. 30. 23:09
 19/21 anonim ***** válasza:

A gyermekedet beoltatni sem fogod védőoltásokkal mert felesleges?

Nem hiszem el hogy ilyen van....:(

2016. máj. 31. 13:59
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én csak érdeklődtem, nem kell így felkapni a vizet... :D
2016. máj. 31. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!